Conference Call (2)

Door EnzoMatrix op maandag 16 maart 2015 11:58 - Reacties (2)
Categorieën: Conference calls, Filosofie, Views: 5.065

Slurpend van de koffie werd de computer opgestart. 10:30 gaf de klok aan. Hij moest even door wat emailtjes worstelen die hem vertelde wie hij moest bellen. Mark had de afgelopen tijd al veel vrienden zien gaan. Ze genoten nu van hun welverdiende rust. Bekleedden nu hoge functies bij alle leuke multi-nationals die nu door de afgestemde regeltjes een leuk belasting voordeel konden krijgen met een spookkantoor op de Zuid as.

Fred en Ivo had hij net gebeld. die staan al in de startblokken om straks voor Mark de vuile klusjes in de Senaat op te lossen. Het was inderdaad alweer bijna weer tijd voor verkiezingen. Het plan voor 2017 was nog in volle gang. Alleen de spelers zijn veranderd. En dat vond Mark toch ergens zonde. Hij kon goed overweg met Maxime en hij vond Sybrand maar een rare snuiter. Hij besloot Mona maar eens op te bellen.

Alexander en Diederik waren de aangewezen partners in crime. Emiel en Geert werden vandaag niet meer gebeld. Mark had er een beetje genoeg van hoe ze de spotlight wilden opzoeken terwijl duidelijk was afgesproken in de opgestelde plannen dat er maar één partij de kar zou gaan trekken.
Mark wilde Alexander en Diederik vragen om de onderlinge ruzie tussen beide vooral het plan niet in de weg te laten staan. Er was hier maar één ding belangrijk en dat was dat ze elkaar vooral in het zadel moesten helpen en houden. Stel je voor wat er gebeurde als straks een Bram de oppositie, of nog erger het kabinet moest trekken. Sybrand kreeg na de gezamelijke call nog wel even een smsje van Mark, had hij besloten. "Bewaar de rust Sybrand", zou de strekking zijn.

Hij toetste de nummers in. "Diederik" "wacht even Diederik, ik roep de rest er ook bij." Er werd gegrapt dat Alexander wel weer de voicemail erop zal hebben. Alexander had al eerder laten blijken 'not amused' te zijn met de manier waarop hij werd aangevallen. Ok, het stond in het plan, maar straks in 2017 had hij dat imago weer strak te trekken, en dat was allemaal teveel moeite zo. En daarom had hij de vorige call zijn telefoon wat langer laten gaan dan anders.
Na vijf minuten zat iedereen er in. Mona was er ook bij, lichtelijk verrast, maar ook zij snapte wel waarom Sybrand werd omzeilt.

Mark begon "Zoals het er nu naar uit ziet weet half Nederland weer niet waarvoor we eigenlijk gaan stemmen. Ik dank stilletjes ook de NOS en ik heb Rick al een doosje bonbons gestuurd. Wat hebben we het weer goed gedaan."
Alexander had ergens in januari het groepje ingefluisterd dat ze vooral door moesten gaan op dezelfde voet als de laatste 8 jaar. met een opkomst percentage van pakweg 38% en daarvan misschien 10% fanatieke CDA aanhang, is er geen hond die weet (onthoud) wat die Provinciale Staten precies doet.

De afgelopen weken zat Radio 1 ook weer vol met items als "Maar wat doet een statenlid nou echt", "Wat verdient een Statenlid eigenlijk" en het meest trots was Alexander toch wel op items als "Hoe gemiddeld is een gemiddeld Statenlid" waarin Statenleden werd gevraagd hoe ze er thuis bij zaten. Waar ze ondanks hun magere salaris toch lieten zien maatschappelijk betrokken te zijn, hun kinderen bijna normaal leken, en dat er stiekem ook een paar de lokale kroegen wisten te benoemen. Al moest Alexander bekennen dat hij dat laatste wel weer fout zag gaan. Maar goed dat dat alcoholslot van de baan was, en boetes uit het gezamelijke potje werden bekostigd. Met zoveel kabaal rond een zieke Geert, was dat alcoholslot een eitje.

Ook was Marianne gevraagd om een spotje in te spreken met wat algemene kreten met de steekwoorden 'ritueel slachten' 'gedoogpartners' en 'modderpoelen'. Mona moest ook bekennen dat toen ze die spotjes hoorde bijna de slok wijn haar neus uit kwam, zo hard werd er gelachen.

Eigenlijk had niemand verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Pure winst. Niemand had ook maar enig idee waar uit te kiezen viel. Radio 1 journaal kanjer Lara was aangespoort door Mark om nog even te zeggen dat Geert ooit eens gezegd heeft dat ie minder mensen in dit land wilde hebben. "Ja, natuurlijk was dat landelijke politiek, maar wie geeft daarom?" Zei Mark. We hebben deze dinsdag nog een debat waar nog steeds niemand een naam noemt van welke kandidaat dan ook, begrepen?"

"Ja, jongens," begon Mona "Ik wil ergens nog wel Jan Slagter noemen, als ik mag.

Mark roerde even snel wat suiker door zijn koffie. Hij vond het zwart toch niet zo lekker. "Heel kort Moon, ik wil echt een complete open race. Ik wil zien waar we staan met ons plan. Alle hoofden weer dezelfde kant op. Ik zal hierna Jeroen ook op de nog te bellen lijst zetten. We moeten Geert gewoon los laten in dat laatste debat. Woensdagochtend komt stemmend Nederland er dan vanzelf achter dat ze niet voor Geert kunnen kiezen. Chaos"

Met een gezamelijke lach kwam er een einde aan de call. "Ok boys en girl, we sluiten dinsdagavond nog wel even kort. Het was weer een waar genoegen"

Volgende: Up in the air (2) 12-'13 Up in the air (2)

Reacties


Door Tweakers user i-chat, dinsdag 17 maart 2015 14:57

damn jesus wat heb jij geslikt :O... dafuuuuuck...

Door Tweakers user brick5492, zaterdag 21 maart 2015 14:05

Haha grappig verhaaltje :P

Maar wat is het? 'Een dag uit het leven van Mark Rutte?'

Reageren is niet meer mogelijk