Blij dat ik rijd (12)

Door EnzoMatrix op woensdag 9 september 2009 10:41 - Reacties (13)
CategorieŽn: Motor, Random, Views: 4.304

Waarom laat je ons zo in spanning Alex? Goede vraag, want had ik niet eens beloofd dat ik vanaf nu wel wekelijks zou gaan bloggen? Had ik mijn trouwe aanhang (...) niet zwart op wit, op het internet (dus dan is het waar) iets beloofd?

Wel, het zit zo. Dit verhaal begint eigenlijk op een zaterdag. De zaterdag dat ik voor het laatst op de Harley gezeten heb, dus zeg; vorige week. Ik maak vol goede moed een volgende afspraak. Redelijk vroeg, niet omdat ik mijzelf wil straffen, maar omdat ik weet dat back in "The Hague" donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, cutover weekend is.

Cutover? Laten we het er op houden dat er gestresst word, managers orders schreeuwen alsof we het niet driemaal geoefend hebben, en er dankzij de rare uren veel junkfood word gegeten.

Rare uren? Ja, Om de "business" tevreden te houden, zowel hier als in Singapore, is er gekozen voor een schema wat praktisch 24 uur bezetting inhoud. En laat ik nu net in mijn beste Engels gezegd hebben "Yes, of course, if I am needed I am happy to help" tegen de man die op een groot A3 het schema liet zien met daarop lege plekken, die dus opgevuld moesten worden. Als ik terug denk stond er op dat schema ongeveer dit:

Donderdag; van 23:00 tot 04:00
Vrijdag; van 19:00 tot 02:00
Zaterdag; 13:00 tot 21:00
Zondag; 23:00 tot 05:00

Iedereen die wel eens een cutover heeft meegemaakt weet dat schema's nooit nageleefd worden, omdat alles zo vaak geoefend is, waardoor alles 3-4 uur voor op schema loopt. Dit is natuurlijk (...) gedaan zodat managers na afloop kunnen 'boosten' over een 'magnificent' run en een 'great job, amazing effort' in hun "Thank you all" email naar het werkvolk, waarna zij een bonus opstrijken omdat alles zo netjes verlopen is, en wij misschien niet verder kunnen dan die e-mail in te lijsten. Wie heeft er dan eigenlijk ook een financiŽle beloning nodig?

Vanwege dit schema en de bijkomstigheid dat niks op datzelfde schema gebasseerd lijkt moest ik zaterdag ochtend de afgesproken les snel afzeggen en (ok geen 3 uur eerder) 12:00 op kantoor zijn.

Er zijn niet alleen nadelen te noemen, zo is mijn Fiat goedgekeurd door Marcel zelf toen ik de les af kwam zeggen. Dat het ding af en toe niet start en in zijn korte leven (reeds 52.000 km) al vijf keer terug naar de dealer garage is geweest (exclusief kleine beurt) vertel ik er even niet bij. Van de buitenkant is die Punto Grande namelijk inderdaad geen lelijk ding.

Cutover is daarnaast ook een manier om met collega's in contact te komen, want zeg nou zelf, als je al je weekend slachtoffert mag er ook wel eens wat lol gemaakt worden. En nerd als ik ben, refereer ik dan inderdaad naar de vrouwelijke collega's waarmee je je plotseling in een gesprek bevind. Inderdaad, dat was vrij bijzonder. Verder niks ernstigs, maar wel het noemen waard. Echte cutover diehards weten gewoon dat cutover een ander woord is voor "Partaaaay!" Maar dan natuurlijk wel nerd-style, dus uiteindelijk gebeurt er vrij weinig. Keep out of direct sunlight and refrain from contact with the female species, is tenslotte het devies :)

Nou heb ik natuurlijk wel een afspraak staan voor volgende week (deze zaterdag), en ook Tanzania uit mijn hoofd gezet voor dit jaar, omdat de voorbereiding daartoe wel wat meer vergt dan alleen een koffer pakken.

Waar naartoe gaat de reis dan? Ik had iets in mijn hoofd van zon, maar daarbij ben ik niet iemand die 24/7 op een strand kan hangen, dus misschien is dat geen goed idee. Maar omdat ik het belangrijk vind om uit de wietlucht mijn vakantie te vieren wil ik even weg uit de ghetto waar mijn huis woont. Ik ga waarschijnlijk gewoon weer een weekje Engeland doen, omdat mij dat nooit verveelt, en dan denk ik een weekje wat meer lessen plannen, en een weekje op huizenjacht, dan maar kijken voor iets leuks buiten de volkshuisvesting om, want als ik daarop moet wachten, ben ik nog maanden ieder weekend stoned omdat ik meerook met de buren.

Als iemand wiet wil roken onder het genot van de oudst denkbare Happy Hardcore moeten ze dat zelf weten uiteraard, maar denk alstublieft aan uw buren :) En omdat mijn huidige buurman iedere hint (zoals aanbellen, aankloppen, schreeuwen bij de deur) mist, en de verhuurder geen klachten aanneemt via de telefoon (snap ik, geschreven klachten heersen veel harder) heb ik de moed maar opgegeven, en moet ik zo snel mogelijk daar weg. Dat mijn buurman een buitenlander is, heeft daar niks mee te maken uiteraard, maar misschien is aanbellen waar hij vandaan komt wel een zonde, of doodsbedreiging, dus ik heb er alle begrip voor.

Tot zover mijn week, en ik zal er alles aan doen om zaterdag gewoon weer plaats te nemen op de motor.

Cheers!

Volgende: Blij dat ik rijd (13) 09-'09 Blij dat ik rijd (13)
Volgende: Blij dat ik rijd (11) 08-'09 Blij dat ik rijd (11)

Reacties


Door Tweakers user opblaashaas, woensdag 9 september 2009 11:55

Ben jij toevallig mijn buurman?

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 september 2009 11:56]Door Tweakers user 192104, woensdag 9 september 2009 12:42

:D Best chille buurman, zou wel naast hem kunnen wonen _/-\o_

Trouwns volg je blog al een paar weken 8-)
Weet niet of ik ooit aan een motor wil gaan beginnen. Maar als ik dit zo leest kriebelt er wel wat. Echter weet ik ook dat ik me rijbewijs dan niet lang hou :+ .

Ben zelf momenteel bezig met me auto rijbewijs...
En die wil ik graag nog wat langer houden dan een paar jaar.....

Igg succes verder...

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 september 2009 12:44]


Door Tweakers user EnzoMatrix, woensdag 9 september 2009 12:55

Dan kan ik iig zeggen dat er een goede rijschool zit in Arnhem, mocht het er teveel gaan kriebelen :)

Nee hij is niet chill, maar wat kan ik er aan doen anders dan grapjes maken. Er komen af en toe wel controleurs van de verhuurder, maar die zijn er dan op dat ogenblik van overtuigd dat ietwat harde muziek tussen 10:00 en 22:00 mag. Ja zeg ik dan op mijn beurt, dat is ook zo tussen 22:00 en 10:00 maarja, dan werken ze niet natuurlijk, ze zijn niet gek.

Maargoed, omdat de helft daar leegstaat (ik begrijp opeens waarom) willen ze er zoveel geld eruittrekken als mogelijk, dus die man gaat pas weg als zijn geld op is. Nou kan dat nooit lang duren met die rookgewoonte.

Door Tweakers user 192104, woensdag 9 september 2009 13:11

Ach, bekijk het van 2 kanten...
Kun je zelf ook nog een keer de radio net wat harder zetten dan.
Bij een feestje bij jou thuis is het ook niet zo'n probleem als het wat later en harder gaat dan normaal. T is geven en nemen maar inderdaad er zit grenzen aan, kan me voorstellen dat als die om 3 uur s nachts door de week nog steeds zijn happy hardcore zit te luisteren dat het vervelend word.

Ik zou er igg niet zo probleem mee hebben....
Maar kan me voorstellen als je 25 jaar bent een job hebt, met verschillende raare werk tijden. Dat het gaat irriteren inderdaad.

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 september 2009 13:12]


Door Tweakers user EnzoMatrix, woensdag 9 september 2009 13:23

:) Ik ben geen ouwe lul, en zet natuurlijk ook wel eens mijn muziek aan, maar voor 23:00 is die altijd uit, uit gewoonte slaap ik pas laat. Inmiddels heb ik er ook schijt aan wat ie doet als ik werk, maar van andere bewoners hoor ik gewoon dat die gast lekker verdergaat om 07:00 waar ie om pakweg 02:00 mee geŽindigd was.

Zat er al even aan te denken om bij de ouders terug in te trekken maar dan gaat je meettijd verloren, en dat zou ik vervelend vinden, af en toe heeft volkshuisvesting best nog wel eens leuke huisjes staan. Alleen jammer dat daar dan 200+ mensen interesse in hebben, en dan zijn er altijd wel een paar met een langere meettijd.

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 september 2009 13:26]


Door Tweakers user i-chat, woensdag 9 september 2009 13:58

Door T.net user opblaashaas, woensdag 09 september 2009 11:55
Ben jij toevallig mijn buurman?


heeej Jeroen - ook hier :P - fucker :P


@ EnzoMatrix - wees nou maar blij dat opblaashaas je buurman echt niet is ;)
met deatmetal op 180dba - en vrienden die zo lelijk zijn dat hun moeder bij de bevalling van schrik zijn gestorven - die om vier uur snachts bij je langskomen om lucifers (tja aansterker leeg, en er moet nu eenmaal nog geblowed worden) -

- verder was het weer een leuk leesbare blogg, - enne niet alle vrouwen zijn zo dat je geen contact met ze moet hebben, al zijn de nerderige types idd behoorlijk schaars ...

@opblaashaas, heb jij het even getroffen met elwins moeder :P ) ......

Door Tweakers user EnzoMatrix, woensdag 9 september 2009 14:08

deathmetal, happy hardcore, ander genre misschien, maar beide even extreem volgens mij, Als het nou Norah Jones was, niet mijn smaak, maar die hoor je zelfs op 180db niet zo goed.

Door Tweakers user wrvk82, woensdag 9 september 2009 15:17

Het is "Blij dat ik rij"

Je zegt toch ook niet: "Blij dat ik loopt"?

Door Tweakers user EnzoMatrix, woensdag 9 september 2009 15:28

Volgens mij mag het allebei? Maar prima dat je er zo scherp op let.
Ik zeg inderdaad zelden dat ik loopt, en nog minder vaak dat ik daar blij mee ben. Ook zo scherp. Vind het dan wel zonde dat je daar 11x niks over zegt, en na mij 11x uitgelachen te hebben er voor kiest iets te zeggen :) wat moet ik daar nou van vinden?

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 september 2009 15:32]


Door Tweakers user plankton123, woensdag 9 september 2009 15:51

De helft staat leeg? Gaat het hier over huurhuizen in Arnhem? Zoja welke straat? :P

Door Tweakers user EnzoMatrix, woensdag 9 september 2009 15:57

huurhuizen? nee, ik heb de pech om maar niet uit mijn studentenstulpje te komen. Het is gewoon een kamer met te hoge huur.
er zijn ook nog genoeg huurhuizen daaro, maar dat is met reden, want daar wil niemand wonen denk ik. Rij maar gewoon een rondje kronenburg.

Door Tweakers user plankton123, woensdag 9 september 2009 16:10

ah kronenburg, nee ik zoek meer iets in de buurt van velperpoort :p

Reageren is niet meer mogelijk