Blij dat ik rijd (13)

Door EnzoMatrix op donderdag 17 september 2009 22:02 - Reacties (1)
Categorie: Motor, Views: 2.695

Wat doet iemand als ie drie weken vakantie heeft? Ik heb er voor gekozen de eerste week in ieder geval wat te bankhangen en wat motorrijlessen te nemen. Als goedmakertje voor weinig slaap en minder lessen de afgelopen weken.

Ik heb een les gehad op de zaterdag, de dinsdag en vandaag, de donderdag. Geen enkele oefening is nieuw, want ik heb al zo'n beetje alles aangestipt en na vandaag kan ik zeggen dat het redelijk in orde is met de bijzondere verrichtingen. De zaterdag was een beetje een ramp, omdat ik er weer niet helemaal in zat. Misschien een veel gebruikte smoes, maar in mijn beleving kan ik gewoon nog niet zeggen dat ik op de motor stap zonder te twijfelen of ik alles wel goed doe.

zaterdag gewoon een uurtje met enorme drukte, ik geloof dat er zonder gekheid wel zes of zeven lessers waren. Die zaterdag vooral stukgebeten op de langzame slalom, dat ging niet echt lekker. De manier van sturen is heel anders dan wanneer je wat vaart hebt en ik moest er echt anders over nadenken. Goed, de zaterdag was niet alleen slecht, het was ook een beetje de andere oefeningen op een goed peil houden, en vooralsnog gaat alles de goede kant op.

7 oktober stond het examen gepland als ik het me goed herinner, en ik geloof wel dat het er in zit als het eenmaal zover is.

De dinsdag was veel beter dan de zaterdag, we pakken deze keer de andere kant van het Gelredome omdat er examens waren op het vertrouwde terrein. Marina is met de auto, want zou regen op komst zijn. Zal ook wel iets te maken hebben gehad met het feit dat ze anders zoveel moest switchen tussen motorkleding / en normale kleding voor de autorijlessen. De snelle slalom gaat niet meer als een ' slome wals' maar iets actiever, en bij de uitwijkmanoeuvre gaat af en toe ook de bodem over de grond. Nu is dat laatste niet zo bijzonder omdat ik op de low uitvoering zit, maargoed, ik mag ook wel eens iets bijzonder vinden.

De donderdag dan, ik had een dubbele les gepland, 10 uur beginnen, 12 uur weer bij de rijschool. Het is goed weer en van Marina mogen we zomaar richting Gelredome via een omweg. Even kijken of we het rijden niet verleerd zijn, wat maar zo zou kunnen omdat je eigenlijk alleen maar bezig bent met die bijzondere verrichtingen.

We komen uiteindelijk in Huissen terrecht, via wat binnendoor weggetjes en een ritje over de dijk. Het was een beetje koud, en dat voel je wel op de motor, maar het zonnetje en de omgeving maakte veel goed. Ik kom oorspronkelijk niet uit Arnhem, en veel meer dan de A12 verbinding, de binnenstad en de Albert Heijn zie ik niet. Het verbaasde me daarom wel dat je vanuit de stad zo snel op leuke routes uitkomt en de omgeving al snel van stad overslaat naar wat leuks om naar te kijken.

Na het leuke ritje komen we dus bij het Gelredome waar ik zowaar (na enkele pogingen) alle pionnen bij de langzame slalom laat staan, de motor tijdens het lopen met dat ding er weer voor zorgt dat ik genoeg fitness heb gedaan voor vandaag en de uitwijkmanoeuvre lukt ook weer aardig. Enig minpuntje is misschien nog dat het wegrijden uit het parkeervak niet gaat zoals ik zou willen. Het duurt nog wel even voordat het oktober is, dus ik kan nog even oefenen. En ik moet iets beter uitkijken voor de stoepranden (of misschien juist niet, want als je er naar kijkt ga je er ook naar toe) anyway, ontwijken toch zeker.

Tot zover het verslag van deze week, zaterdag de volgende les. Meer puntjes op meer i-tjes denk ik. Gaat goed.

Volgende: Blij dat ik rijd (14) 10-'09 Blij dat ik rijd (14)
Volgende: Blij dat ik rijd (12) 09-'09 Blij dat ik rijd (12)

Reacties


Door Tweakers user schuit24, donderdag 17 september 2009 22:37

Succes man, zoals ik misschien weet heb ik al wat vaker gereageerd. Maarhuu ik zal ook ff wat vertellen wat overeenkomt met jouw ervaringen. Ik reed vanaf me 16e al (snor)brommer en op me 17e kocht ik een cross brommer (een echte watergekoelde 70cc Aprilia Taureg). Toen ik 18 was eerst me auto rbw gehaald en natuurlijk een jaar later wou ik me motor rbw.
Ik heb er behoorlijk wat lesjes aan moeten verspillen wou ik al die bijzondere verrichtingen onder de knie krijgen, ik had altijd een lichte angst om hem om te gooien etc. Nu 3 jaar later heb ik 2 motoren gehad waarbij ik dat ook niet onwijs durfde maar nu met me r1200gs, is dat echt een fluitje van een cent. Dus het ligt ook wel heel sterk aan de motor die je rijdt.

Nu succes met je lessen en wie weet zien we elkaar ooit nog eens op de motor.

Reageren is niet meer mogelijk