Vieze schaduw

Door EnzoMatrix op donderdag 26 april 2012 21:40 - Reacties (19)
Categorie: Filosofie, Views: 4.109

Al kijkend naar de TV zag ik deze week ergens Wilders een lans breken voor de AOW-ers. Toch vond ik er een schaduw overheen hangen. Wat blijkt nu? Het is zo simpel, het nieuwe politieke spelletjes heet: Over de schaduw heen stappen. Iets wat Wilders gewoon niet wil. Waarschijnlijk pakt dat bepaalde mensen te hard in hun portemonnee. Of hun oude sok, weggestopt onder het matras (hint: AOW-ers).

Hoe komt Wilders aan een schaduw waar niet overheen te stappen valt, dat is mijn vraag. Die vraag stel ik omdat ie zeven weken de tijd heeft gehad een grote aanloop te nemen (iets wat blijkbaar 80% van politiek Den Haag al lukt na 2 dagen onderhandelen) om een sprong te maken. Of zou ie echt zo'n schaduw hebben waar je met een boog omheen moet?

Maar het echte verhaal is natuurlijk zoveel meer duidelijk. Wilders was bezig met een ander spelletje. Maar zoals zoveel gebeurd met zaken die Wilders onderneemt slaat het niet aan. Het spelletje 'De rug recht houden' werd denk ik door niemand echt begrepen. Immers moet er water bij de wijn worden gedaan, het is buigen of barsten - en als er iets is waar ze goed in zijn, dan is het wel het buigen om te zorgen dat het maar een beetje past.

Het verhaal is niet dat de schaduw van Wilders zo groot is dat er niet overheen te stappen valt, Wilders kon er alleen niet overheen stappen en het ook nog eens verkopen aan zijn invloedrijke achterban. Zeven weken onderhandelen en er dan op een verdwaald vrij uurtje achter komen dat je de AOW-ers wel heel hard naait lijkt mij inderdaad ook niet te verkopen...
Zoiets verzin je ook niet tussentijds, maar aan het einde, als de chique vulpen waarmee je de handtekening onder het akkoord moet zetten al is klaar gelegd.

Als ik dan nu weer zie dat Meneer Samson al een verkiezingspraatje houd bij de debatten vandaag, en dat de SP zich niet bij het akkoord aan lijkt te sluiten, en dat D66, en GL weer genieten van iedere seconde extra dat ze in beeld zijn en bijna als schoothondjes achter een Jan Kees aanlopen (hoe loopt een schoothondje?)...En dat alle ellende van de formaties al weer vergeten is (uit landsbelang uiteraard), heb ik er vertrouwen in dat er medio september 2012 nog net zo'n zinloze verdeling is van zetels als nu het geval. Want de dag dat de SP en de VVD samen in een kabinet gaan plaats nemen is de dag dat varkens kunnen vliegen (of zoiets) :)

Volgende: Red een Ei 05-'12 Red een Ei
Volgende: Weer blij dat ik rijd 04-'12 Weer blij dat ik rijd

Reacties


Door Tweakers user Jogai, donderdag 26 april 2012 22:00

Ik dacht even dat je het ging hebben over de shadow assassin die geboren werd. :+

Ik vind het een stomme uitspraak, geleend van andere talen, en het wordt nog verkeerd gebruikt ook.

Door Tweakers user we_are_borg, donderdag 26 april 2012 22:11

Iedereen heeft het over twee dagen onderhandelen maar feit is dat De Jager gewoon mensen heeft opgezocht die hem wilde stuenen en door wat te schuiven heeft hij de steun gekregen. Die twee dagen is dus gewoon om te schuiven de meeste bezuinigingen lagen gewoon al klaar na 7 weken onderhandelen.

Vergeet niet wat er even gebeurd momenteel BTW omhoog wat een zeer zware koopkracht vermindering is voor iedereen. Daarbij kan het ook gewoon banen gaan kosten een gezien mensen minder gaan kopen terwijl in de EU de vertrouwen al een grote deuk heeft opgelopen.

Waar Wilders zich van bewust is en daarom netjes heeft afgebroken is de politieke beschadiging die je gaat oplopen als je hier mee door gaat. Mensen in het land zijn al momenteel niet mee eens wat er gebeurd en dat kan de VVD, D66, Groen Links, CU en CDA veel stemmen gaan kosten. De PVV en SP zijn momenteel tegen wat er gebeurd en PVDA begint ook al aardig tegen te stribbelen.

Deze bezuiniging is alleen maar om in het goede straatje te komen bij Brussel om de 3% regeling te halen, hadden we de Euro niet gehad dan had ik durven te wedden dat het minder vaart zou lopen. en gewoon rond de 3.75 tot 4% hadden gezeten.

Let ook op als men begint over Brussel of de Euro als er aangezeten wordt om eruit te stappen dan worden de voorspellingen nog donkerder dan Nostradamus zelf.

De politieke partijen SP, PVDA en PVV die het hardste uithaalt naar Brussel en dat er minder heen moet en minder bemoei zucht gaat de grootste partij worden en neem de twee andere partijen mee in een coalitie. Ik verwacht ook dat dit keer Wilder wel in een coalitie wilt en ministers wilt leveren en plaats van gedoogsteun.

Jan Kees de Jager is iemand die heel graag opvalt op TV en graag aan het woord wilt. Veel mensen letten ook niet op wat hij zegt of wat hij bedoelt. Kijk maar naar meer geld voor de Euro wat hij zei in de strekking van ik hou de sleutel en geef uit wat ik wil, daar kwam het op neer.

Door Tweakers user armageddon_2k1, donderdag 26 april 2012 22:20

@we_are_borg: Er is werkelijk waar geen touw vast te knopen aan je verhaal. Ik weet niet eens of je uberhaubt wel een punt probeert te maken.

Door Tweakers user Gropah, donderdag 26 april 2012 22:27

Die 3% is echt niet alleen voor Brussel. Als we te veel uitgeven zitten we in dit soort tijden al snel met schulden ala Griekenland, Spanje, Portugal of Italie... Dat wil geen enkele nederlander, toch? Daarom moeten we de broekriem aanhalen en die 3% is een mooie doelstelling daarvoor, mede omdat we dan ook aan Brussel voldoen

Door Tweakers user D.oomah, donderdag 26 april 2012 22:45

Allereest: Die 3% regel is een regel die Nederland zelf heeft gepromoot in Brussel. Dus alle ministers en kamerleden die zeggen dat ze onder druk van Brussel die norm moeten halen verliezen al mijn stem. Dat is gewoon hypocriet zijn over wat je voorgangers (en Minister de Jager) graag wilden.

Daarnaast heeft de europeese unie ons meer goed gedaan dan slecht. Vergeet niet dat Nederland een Handelsland is. Dankzij de euro en de open grenzen is die handelspositie binnen de EU alleen maar sterker geworden.

En ten derde denk ik niet dat Wilders nog in de regering komt. Na dit belachelijke debacle heeft hij zijn ware eigenschap laten zien, en geen enkele andere partij wil nog met hem regeren. Die kans heeft hij laten vallen door de broodnodige bezuinigingen niet te ondertekenen.
Ja, ik zeg broodnodig. Niet vanwege zo'n stomme 3% regel van Brussel / Jan Kees de Jager, maar vanwege de toekomst van Nederland. Zo lang we geld blijven uitgeven wat er niet is, zal de staatsschuld oplopen. Maar met een hogere staatsschuld komt ook meer rente die we op leningen moeten betalen wat ons heel veel geld kost. Bovendien kost het meer dan alleen geld op korte termijn. Als Nederland een hogere schuld en rente krijgt, dan gaat onze handelspositie ook verder achteruit. Dat gaat Nederland nog meer geld kosten.
Door nu minder te besparen kost het ons over 4 jaar méér geld en over 10 jaar een veelvoud daarvan. Dan haal ik liever nu mijn broekriem aan zodat heel Nederland over enkele jaren weer geld kan uitgeven.
En dat is dan jammer voor de AOW-ers die gerekend hadden om op zelfde voet verder te kunnen leven of gedacht hadden over 4 jaar met pension te gaan maar het is die generatie die Nederland in deze positie heeft gebracht en die generatie heeft altijd al de neiging gehad de problemen bij de volgende generatie neer te leggen. En dan is er eindelijk een regering die de problemen structureel wil aanpakken, is er een blonde pipo die met populistische stellingen anderhalf miljoen zieltjes heeft gewonnen die vervolgens niet de politieke ruggengraat heeft om zijn eigen belang boven dat van heel Nederland te zetten.


En vergeet niet dat de plannen die klaar lagen iedereen gelijkt treft. Een hogere belasting betekend dat iedereen een beetje meer betaald. Als jij eerder 100 euro aan boodschappen per maand uitgeeft, zou dat met de nieuwe belastingregels ¤101,65 zijn. Maar voor al die rijke poeperts die 500 euro per week uitgeven betalen opeens ¤8,40 per week extra.
Dus luister alstublieft niet naar die rare praatjes van Diederik Samsom dat alleen de rijken moeten dokken. Zo veel rijken zijn er niet in Nederland en waar trek je de grens? Ben je rijk als je boven modaal verdiend? Anderhalf modaal? Volgens mij vind 90% van Nederland zich 'niet rijk'.

Het probleem van Nederland zit hem in de kortzichtigheid van de stemmers. De meeste mensen kijken alleen naar hun eigen portemonnee en alleen wat daar het komende jaar mee gebeurd. En dat ligt ook niet helemaal aan die mensen zelf. Waar ik zelf op het gymnasium nog geleerd heb hoe de Nederlandse economie ongeveer werkt en je uitgedaagd wordt om hierover na te denken, krijgen mijn broertje en zusje (KBL en BBL resp.) hier niks over. Ze krijgen geen les over de poltiek, geen les over hoe economie werkt, niks. Hun economie lessen bestaan over hoe je omgaat met geld en hoe hypotheken werken. Ook niet onbelangrijk, maar het zou belangrijker zijn dat er lestijd en -geld werd vrijgemaakt om hun ook op te leiden in de economische en politieke kant van deze wereld. En onder andere omdat ze dat niet hebben gekregen krijgen partijen als de PVV en PvdA zo veel stemmen terwijl iedereen die hier langer dan 5 minuten over heeft nagedacht en de politiek een beetje volgt weet dat we volgend jaar nog een keer naar de stembus mogen als die partijen winnen.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 26 april 2012 22:54

Gropah schreef op donderdag 26 april 2012 @ 22:27:
Die 3% is echt niet alleen voor Brussel. Als we te veel uitgeven zitten we in dit soort tijden al snel met schulden ala Griekenland, Spanje, Portugal of Italie... Dat wil geen enkele nederlander, toch? Daarom moeten we de broekriem aanhalen en die 3% is een mooie doelstelling daarvoor, mede omdat we dan ook aan Brussel voldoen
EERLIJK gezegt voldoen we niet eens aan europa (het gaat hier niet om brussel, maar om europa... het geheel van europese macht tov amerika en china, de enige kans die we nog hebben om OOIT onder het juk van de vs uit te komen, en zelf te bepalen wat goed is voor de vrije wereld.. ...

want laten we wel wezen, we hebben het hier over een begrotings TEKORT, dat betekend dat er dus 3% meer geld wordt uitgegeven, dan er is, MOET JE zelfs eens proberen 50 jaar lang meer uitgeven dan je hebt,

sterker nog, je zou het eens 5 jaar moeten proberen, elk jaar 3% meer uitgeven dan je netto verdient, als je uitgaat van zo'n 1500 euro per maand (iets dat behoorlijk in de buurt komt van minima), is dat dus wel mooi bijna 50 tientjes per maand in het verleden werdt er nog veeeeeel meer geld geleend.

deel anders ook gelijk even die 10mrd euro aan rente, over het aantal hoofden in nederland,

die 3 procent zal ooit (en liefst zo snel mogelijk -1 procent moeten worden, (en bedenk je dan goed, dat het dan nog steeds zeker tot na je pensioen duurt eer we van die schulden af zijn...

een solide sluitende begroting, is namelijk het enige waar ik het WEL mee eens was met dit kabinet, (hoe je daar dan aan moet komen is een ander verhaal, - maar daar zullen we de hopelijk de komende 50 jaar eens goed naar gaan kijken

Door Tweakers user Neo_TGP, vrijdag 27 april 2012 07:03

Als je ziet dat er maar 4 landen in Europa een lagere BTW hebben dan Nederland (waarvan er 3 amper een land te noemen zijn) denk ik dat we maar eens niet al te hard moeten zeuren over een hoger BTW tarief..

http://ec.europa.eu/taxat...ks/rates/vat_rates_en.pdf

Het gemiddelde zal ongeveer op 22/23 liggen met en uitschieter naar 25%

En mensen die zich niet aan die 3% willen houden hebben ergens een steekje los, zoals i-chat uitlegt moet je dat zelf eens een tiental jaren vol zien te houden.. Je komt vanzelf een keer een grote tegenslag tegen die je zelf niet op kan vangen, en dan mag je maar blij zijn als je in de aanloop daar naar toe je buren te vriend gehouden hebt zodat je daar op terug kan vallen. Een begrotingsoverschot om de staatsschuld af te bouwen zoadat we daar in de toekomst profijt van kunnen hebben (vele lagere of zelfs wegvallen van de rentelast) lijkt me een stuk socialer.. En dan te bedenken dat de partijen die zichzelf het meest sociaal vinden af willen wijken van die 3% en in de SCHULDENCRISIS meer schuld op willen bouwen.

Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 27 april 2012 08:08

Immers moet er boter bij de vis worden gedaan water bij de wijn worden gedaan, het is buigen of barsten.

Boter bij de vis: direct betalen of geen deal.

Door Tweakers user BFmango, vrijdag 27 april 2012 12:31

Neo_TGP schreef op vrijdag 27 april 2012 @ 07:03:
Als je ziet dat er maar 4 landen in Europa een lagere BTW hebben dan Nederland (waarvan er 3 amper een land te noemen zijn) denk ik dat we maar eens niet al te hard moeten zeuren over een hoger BTW tarief..

http://ec.europa.eu/taxat...ks/rates/vat_rates_en.pdf

Het gemiddelde zal ongeveer op 22/23 liggen met en uitschieter naar 25%

En mensen die zich niet aan die 3% willen houden hebben ergens een steekje los, zoals i-chat uitlegt moet je dat zelf eens een tiental jaren vol zien te houden.. Je komt vanzelf een keer een grote tegenslag tegen die je zelf niet op kan vangen, en dan mag je maar blij zijn als je in de aanloop daar naar toe je buren te vriend gehouden hebt zodat je daar op terug kan vallen. Een begrotingsoverschot om de staatsschuld af te bouwen zoadat we daar in de toekomst profijt van kunnen hebben (vele lagere of zelfs wegvallen van de rentelast) lijkt me een stuk socialer.. En dan te bedenken dat de partijen die zichzelf het meest sociaal vinden af willen wijken van die 3% en in de SCHULDENCRISIS meer schuld op willen bouwen.
Leuk dat je zo'n simpele vergelijking maakt. Ik kan daar tegenoverstellen dat het wellicht klopt dat het gemiddelde BTW-tarief zo'n 23% maar dat wij als Nederlanders ook enorm veel aan inkomstenbelasting moeten betalen! Het kan best zijn dat er hier en daar landen zijn waar ze nog 1, 2 of zelfs 3% meer BTW betalen zoals bijvoorbeeld het geval is met Hongarij waar men 27% BTW betaalt. Maar in Hongarije geldt een inkomstenbelasting van 20% terwijl wij meer dan het dubbele kwijt zijn 8)7

Door Tweakers user Eärendil, vrijdag 27 april 2012 13:57

D.oomah schreef op donderdag 26 april 2012 @ 22:45:
En vergeet niet dat de plannen die klaar lagen iedereen gelijkt treft. Een hogere belasting betekend dat iedereen een beetje meer betaald. Als jij eerder 100 euro aan boodschappen per maand uitgeeft, zou dat met de nieuwe belastingregels ¤101,65 zijn. Maar voor al die rijke poeperts die 500 euro per week uitgeven betalen opeens ¤8,40 per week extra.
Je rekent de verkeerde kant op:
Als je met 19% BTW ¤100 te besteden had, heb je dat met 21% ook nog. Je krijgt alleen minder, namelijk evenveel als wat je nu voor ¤98,37 krijgt. Bij ¤500 daalt het naar ¤491,74.
Verder kunnen mensen die meer te besteden hebben het over het algemeen ook met minder nog prima redden, terwijl de minima al op die grens zitten. Als je in een vergelijkbare gezinssituatie nu 5 keer zo veel te besteden hebt als iemand anders hoef je op minder pijnlijke dingen te besparen, dus wat dat betreft wordt niet iedereen gelijk getroffen.

Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 27 april 2012 14:30

Jullie rekenen beide verkeerd.
Boodschappen = levensmiddelen = 6%, en geen 19% of 21%

[Reactie gewijzigd op vrijdag 27 april 2012 14:37]


Door Tweakers user Neo_TGP, vrijdag 27 april 2012 14:45

BFmango schreef op vrijdag 27 april 2012 @ 12:31:
[...]
Leuk dat je zo'n simpele vergelijking maakt. Ik kan daar tegenoverstellen dat het wellicht klopt dat het gemiddelde BTW-tarief zo'n 23% maar dat wij als Nederlanders ook enorm veel aan inkomstenbelasting moeten betalen! Het kan best zijn dat er hier en daar landen zijn waar ze nog 1, 2 of zelfs 3% meer BTW betalen zoals bijvoorbeeld het geval is met Hongarij waar men 27% BTW betaalt. Maar in Hongarije geldt een inkomstenbelasting van 20% terwijl wij meer dan het dubbele kwijt zijn 8)7
Tuurlijk zitten daar verschillen in, kijk ook maar eens naar wat je hier voor een euro kan kopen en vergelijk dat dan ineens met een Spanje of Griekenland, alleen zal dat met de tijd allemaal dichter naar elkaar toe gaan groeien, en tot die tijd kan je dat nooit helemaal 1 op 1 vergelijken. Maar als je kijkt naar wat ons gemiddelde inkomen is, en wat we daar allemaal voor kunnen kopen hebben we het echt zo slecht nog niet, en ook niet na een BTW verhoging van 2%.

Door Tweakers user Neo_TGP, vrijdag 27 april 2012 14:46

Eärendil schreef op vrijdag 27 april 2012 @ 13:57:
[...]

Je rekent de verkeerde kant op:
Als je met 19% BTW ¤100 te besteden had, heb je dat met 21% ook nog. Je krijgt alleen minder, namelijk evenveel als wat je nu voor ¤98,37 krijgt. Bij ¤500 daalt het naar ¤491,74.
Verder kunnen mensen die meer te besteden hebben het over het algemeen ook met minder nog prima redden, terwijl de minima al op die grens zitten. Als je in een vergelijkbare gezinssituatie nu 5 keer zo veel te besteden hebt als iemand anders hoef je op minder pijnlijke dingen te besparen, dus wat dat betreft wordt niet iedereen gelijk getroffen.
De laagste inkomensgroepen worden gecompenseerd met een verlaging van de inkomstenbelasting..

Door Tweakers user Redinox, vrijdag 27 april 2012 15:17

Ik ben geen politicoloog, ik ben geen econoom..ik ben gewoon iemand met een modaal inkomen die hard werkt voor zijn centjes en daarnaast probeert te volgen wat er nu allemaal om hem heen gebeurd.

Wat mij altijd nog steeds verbaasd is het feit dat het mogelijk/normaal is voor een land om structureel meer geld uit te geven dan het binnenkrijgt. "Jongens, we hebben 100 miljard te besteden dit jaar, dus we kunnen makkelijk 103-104 miljard uitgeven".... Dat moet je als individu of bedrijf eens proberen! Binnen no-time staan de schuldeisers op de stoep? Dan is het blijkbaar mogelijk om dit tekort als staat bij te lenen en zolang je rating maar AAA is kost je dat gewoon veel, maar oh wee als je rating naar AAA- gaat..dan moet je 15 miljard per jaar extra betalen (ik verzin maar een getal, heb geen idee :) ).

Ongetwijfeld mis ik achtergrond informatie op dit een (politiek) correct perspectief te zien, maar momenteel snap ik er niet veel van (en doe dat trouwens al vele jaren niet!)

Door Tweakers user Silent7, vrijdag 27 april 2012 16:30

Helaas hebben banken al heel lang door dat overheden de ideale klanten zijn door de structurele inkomsten vanuit bevolking en de mogelijkheid tot opstellen wetten en bijdrukken geld.
Logisch zou inderdaad wezen dat je niet meer uitgeeft dan je hebt en eigenlijk streeft alleen de VVD hiernaar waar men op links denkt zoals de banken dat doen "leen maar en geef maar uit dat geld want als het puntje bij paaltje komt is het de top 10% die ruim 70% van het totaal inkomsten staat verzorgd dus Robin Hoodstyle zal het geld er altijd een keer komen en de onderlaag kan niets extra betalen, die hebben het immers niet."


Interessant is dat Wilders nu opeens AOWers als schild gebruikt, en het inderdaad opmerkelijk dat we beleid kunnen onderscheiden dat zich meer lijkt te richten op niet doorschuiven van schuld enharder toekomstig raken van jong werkenden.

Wilders KON niet akkoord gaan, dat zag iedereen al aankomen, hij krijgt zijn stemmen door tegen het Haagse te schoppen en zijn strategie is dan ook vanaf het begin neergekomen op duidelijk maken dat hij er niet bijhoort (als gedoger de PvdA gedoger noemen) en een handtekening zetten is wederom toegeven dat het bij hem ook draait om het aloude machtspelletje maar dan zonder een bliksemafleider zoals hij eerder bij onoplettenden door hard te schreeuwen PvdA Gl kon betichten, Akkoord met VVD en CDA en PVV, drie handtekeningen, zonder vierde partij, geen zondebok dus geen uitweg.


Zodra de media stopt met PVV rechts te noemen en ze gewoon in het hoekje SP geplaatst worden (want op wat xenofobe uitspraken is alles erg in lijn met SP) zien Henk en Ingrid misschien en hopelijk dat ze hun heil beter ergens anders kunnen zoeken.
Laat in elk debat maar terugkomen dat Wilders zijn handtekening niet wenste te zetten onder iets dat AOW-ers 2 tientjes in de maand zou gaan kosten MAAR zonder begroting op orde had geleid tot een betalingsverplichting van bijna ¤6,- PER DAG voor elke Nederlander (extra stijging van plm 90M) en en dus ruwweg 180 voor zijn AOWers en je mag toch hopen dat we eindelijk weer normaal kunnen gaan doen, in stembus en in Kamers.

links heeft bewezen onvermogen aan de dag gelegd en laten zien dat landsbelang onder eigen spelletjes staan, waarmee enkel VVD CDA GL en D66 als serieuze partijen overblijven. En voor elk wat wils zou ik denken,
VVD, solide verstandig beleid met nadruk op veiligheid en economie
CDA, solide verstandig beleid met nadruk op innovatie en zorg
GL, milieu, zorg en onderwijs
D66, onderwijs en innovatie

Bizar feit nog: Als er in Turkije verkiezingen zijn dan gaan veel Turken stemmen, en doen dit op de Liberale Partij terwijl ze hier PvdA stemmen.
Het is tijd dat al die ondernemers van Turkse en andere allochtoonse komaf hun stem aan de VVD geven en ik zie een situatie waarbij we eindelijk het door Balkenende beloofde zoete eens gaan krijgen na zoveel jaren zuur.

Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 27 april 2012 16:34

Ok, en nu eens in een fatsoenlijke schrijfstijl?
't Is amper te lezen....

Door Tweakers user Eärendil, vrijdag 27 april 2012 17:39

Redinox schreef op vrijdag 27 april 2012 @ 15:17:
Wat mij altijd nog steeds verbaasd is het feit dat het mogelijk/normaal is voor een land om structureel meer geld uit te geven dan het binnenkrijgt. "Jongens, we hebben 100 miljard te besteden dit jaar, dus we kunnen makkelijk 103-104 miljard uitgeven"....
Dat gaat goed zo lang de economie blijft stijgen. Het BBP is sinds 1990 gestegen met van ¤244 miljard naar ¤602 miljard, dat is dus 2,5 keer zo veel. In dezelfde periode is de staatsschuld gestegen van ¤187 miljard naar ¤393 miljard, dus de staatsschuld als percentage van het BBP is gedaald. Dit is een maat voor de mogelijkheden van de staat op de schuld terug te betalen, want de overheidsinkomsten stijgen vaak mee met het BBP (o.a. belastingen en gas).
Als we een aantal jaren een neutraal saldo hebben daalt de staatsschuld ook als percentage van het BBP (aangenomen dat de economie groeit) , en wordt daarmee ook weer een stuk beter draagbaar. We hoeven dus niet per se naar een positief saldo, maar vooral zorgen dat de staatsschuld niet sneller stijgt dan de economie (zoals de afgelopen 4 jaar het geval was), en bij voorkeur (relatief) iets afneemt.

Zie deze cijfers van het CBS:
http://tiny.cc/staatsschuld_in_bbp
http://tiny.cc/staatsschuld_in_miljoenen

En dit artikel: http://www.cbs.nl/nl-NL/m...ief/2012/2012-3568-wm.htm

Door Tweakers user EXgamer, woensdag 2 mei 2012 13:34

Iedereen heeft hier mooie verhalen en de politiek ook, hoe we het moeten gaan oplossen.
Maar ontwikkelings hulp minderen, korten op wachtgeld regeling, salarissen van ministers ect, niemand hoor je hier over, eerst je eigen land uit de ellende helpen daarna weer de anderen toch, wat nu gebeurd help alles naar de verdommenis.

Door Tracy, woensdag 28 augustus 2013 17:13

Thank you so much for this arcilte, it saved me time!

Reageren is niet meer mogelijk