Televisie waar je blij van wordt

Door EnzoMatrix op vrijdag 24 augustus 2012 13:12 - Reacties (27)
Categorie: Random, Views: 5.301

Met angst en beven hoor ik het aan. De bespreking van het boek '50 shades of grey', bij het alom geprezen actualiteiten programma 'half 8 live!'. Ik zit met mijn vader en moeder aan de eettafel, en de presentatrice begint een verhaal over waarom zij verwacht dat dit boek een hoop taboes zal doorbreken en dat het mensen met een saai sex leven zal helpen.

Ik besluit dat ik het volgende moet zeggen tegen mijn moeder: "Mam, als dat boek hier in huis komt te liggen dan ben ik het huis uit." Helaas heeft dit geen impact, sterker nog, zie ik aan de oplichtende pret-oogjes dat mijn moeder er zojuist een idee bij heeft gekregen.

Er komt een man aan het woord, die te kennen geeft dat ie ruige sex maar wat leuk vindt. Ik zit nog steeds aan tafel met paps en mams. De presentatrice geeft het woord aan een vrouw die een winkel heeft met o.a. sex speeltjes. Ik probeer met mijn ogen alvast te spieken waar de afstandbediening zich bevind, en vind het op de een of andere manier vreemd dat ik mijn vader nog geen aanstalten heb zien maken om (zoals gebruikelijk bij het eten) CNN er op te knallen. Tijdens het eten liever rampspoed, dood en verderf dan een vrouw die iets gaat vertellen over de sexspeeltjes gebruikt door lezend Nederland.

Het begin is OK. Ja, de vrouw kende het boek en ze zag ook dat meer kinky speeltjes werden verkocht. En dan begint het, er komt een uitleg over wat speeltjes, ik probeer niet te luisteren maar vang iets op in de trend van: "en dat breng je dan in, en daar word de vrouw losser van..."

Uit reflex schiet mijn arm naar de afstandbediening en kijken we opeens naar RTL4. De daar op volgende vijftien minuten heb ik een discussie met mijn moeder zoals alleen wij dat kunnen. Dat ik geneigd was wel naar jonge vrouwen in onderbroek op tv te kijken, maar als een wat oudere vrouw over sex gaat praten, dan was het huis te klein...Ik op mijn beurt opperde kalm en volledig terecht dat zulk soort uitleg niet gegeven dient te worden onder het eten en had daarna vreselijk veel interesse in het RTL-nieuws....

Ik wil weer TV waar je blij van wordt. Zoals gisteren. Keuringsdienst van waarde. Dat er zoiets moois kan worden gemaakt met 1 telefoon, 1 camera en 3 mensen met een enorme hekel aan de Albert Heijn.

Het ging deze keer over de garnaal. De Scampi, Tijgergarnaal, Jumbo......wok- en cocktail garnaal. Prachtige tv was het gevolg. Je kan niet anders dan glimlachen als 3 verschillende mensen de klantenservice van Ahold overvallen met de vraag "Ja, maar wat is nu het verschil?". "Wilt u dat precies weten?", vond ik deze keer de leukste reactie.

Volgende: Conference Call 08-'12 Conference Call
Volgende: Electrisch leasen is niks voor u 06-'12 Electrisch leasen is niks voor u

Reacties


Door Tweakers user Hahn, vrijdag 24 augustus 2012 13:16

Ik ben zelf 25 en woon nog bij m'n ouders en ik weet dat ik al rijkelijk aan de late kant ben om uit huis te gaan, maar als je als 28-jarige deze opmerking maakt:
"Mam, als dat boek hier in huis komt te liggen dan ben ik het huis uit."
dan hoop ik bijna dat je moeder liever vandaag dan morgen naar de winkel rent... ;)

Dan kan je ook gelijk zelf bepalen wat je op tv kijkt, of nog beter, dan download je gewoon zelf dingen die je wilt zien en streamt het naar je tv!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 augustus 2012 13:17]


Door Tweakers user KnoxNL, vrijdag 24 augustus 2012 13:21

De keuringsdienst van waarde, en eigenlijk alle programma's waar wouter klootwijk achter zit:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wouter_Klootwijk

zijn dan ook fantastische programma's.

Als je echt wilt genieten ga dan voor "De wilde keuken" en "Klootwijk aan zee".

Jammer dat de uitzendingen van nu herhalingen zijn.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 augustus 2012 13:21]


Door Tweakers user EnzoMatrix, vrijdag 24 augustus 2012 13:21

Ik heb al eens uit huis gewoond, dat was gehuurd, voor het werk 2 jaar van huis weg, dus maar stopgezet. En als je dan nu weer iets wil gaan zoeken, dan zijn de prijzen onredelijk. Dus ik moet nu noodgedwongen aan de vriendin :) kun je de kosten delen.

Ik vind het inderdaad een mooi programma, maar niet vanwege het idee erachter, eigenlijk :)

Ik lig constant dubbel dat 90% van de producten die een close up krijgen, van de AH zijn. En vaak ook nog op de momenten dat er iets naars word gezegd :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 augustus 2012 13:24]


Door Tweakers user KnoxNL, vrijdag 24 augustus 2012 13:23

EnzoMatrix schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 13:21:
Ik heb al eens uit huis gewoond, dat was gehuurd, voor het werk 2 jaar van huis weg, dus maar stopgezet. En als je dan nu weer iets wil gaan zoeken, dan zijn de prijzen onredelijk. Dus ik moet nu noodgedwongen aan de vriendin :) kun je de kosten delen.
Ik breng die huur wel alleen op en behoud mijn vrijheid O-)

Kopen wordt dan wel weer lastig...

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 24 augustus 2012 13:24

Hahn schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 13:16:
.... dan hoop ik bijna dat je moeder liever vandaag dan morgen naar de winkel rent... ;)
R O F L M A O - _/-\o_

++++++

Door Tweakers user J-M-J, vrijdag 24 augustus 2012 13:24

Alsof seks vies is...

Maar desalniettemin: de gemiddelde etenstijd is in Nederland toch echt tussen 17:30 en 18:00. Dat die tijd niet gehaald wordt in sommige huishoudens kan je de TV-zenders niet verwijten.

Door Tweakers user EnzoMatrix, vrijdag 24 augustus 2012 13:26

Als dat is wat je haalt uit dit stukje, kan ik eigenlijk alleen maar concluderen dat je 50 shades of grey niet kent (en dat is alleen maar goed, dat boek moet je vermijden)

Door Tweakers user J-M-J, vrijdag 24 augustus 2012 13:29

EnzoMatrix schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 13:26:
[...]


Als dat is wat je haalt uit dit stukje, kan ik eigenlijk alleen maar concluderen dat je 50 shades of grey niet kent (en dat is alleen maar goed, dat boek moet je vermijden)
Ken het boek wel degelijk en ook de zaken die daarin voorkomen vallen onder seks. Dat de een daar van walgt of er niks in ziet neemt zeker niet weg dat anderen het wel interessant vinden.

Door Tweakers user Soggney, vrijdag 24 augustus 2012 13:29

Gooi anders die rotzooi buiten. Geen tv meer en je ontdekt opeens heel wat kwaliteit.
Sinds ik op m'n eentje woon (nu al zo'n 4 jaar) ben ik steeds minder en minder tv gaan kijken tot ik met m'n laatste verhuis (naar Nederland) geen televisie (de dienst) meer in huis heb gehaald.
Krijg je ook wat meer tijd om te leven (doen ipv te kijken)

Geen televisie is de televisie waar ik blij van word.


En dat boek mijden, liever 50 shades of grey dan de bijbel ofzo

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 augustus 2012 13:31]


Door Tweakers user Sgreehder, vrijdag 24 augustus 2012 13:32

EnzoMatrix schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 13:21:
Ik heb al eens uit huis gewoond, dat was gehuurd, voor het werk 2 jaar van huis weg, dus maar stopgezet. En als je dan nu weer iets wil gaan zoeken, dan zijn de prijzen onredelijk. Dus ik moet nu noodgedwongen aan de vriendin :) kun je de kosten delen.
Mooi dat je jezelf zo voor de gek kunt houden.

Door Tweakers user EnzoMatrix, vrijdag 24 augustus 2012 13:33

Vind ikzelf nou ook

Door Tweakers user WeeJeWel, vrijdag 24 augustus 2012 13:38

EnzoMatrix schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 13:26:
[...]


Als dat is wat je haalt uit dit stukje, kan ik eigenlijk alleen maar concluderen dat je 50 shades of grey niet kent (en dat is alleen maar goed, dat boek moet je vermijden)
Leg eens uit dan.

Door Tweakers user EnzoMatrix, vrijdag 24 augustus 2012 13:45

sex in boekvorm, en dan geen Hustler met plaatjes. 400 bladzijdes woordporno :)

Door Tweakers user onok, vrijdag 24 augustus 2012 13:52

50 shades of grey krijgt trouwens een opvolger: http://www.kickstarter.co...inety-nine-shades-of-grey

Door Tweakers user onok, vrijdag 24 augustus 2012 13:55

The truth is, 50 Shades of Grey is hiding something from its readers. Something dark.

Many somethings, in fact. Because 50 shades of grey doesn’t tell the whole story. 50 shades of grey leaves out...

49 additional shades of grey.

As any colorometrist worth their weight in CMYK will tell you, the Greyscale range stretches from 0 to 100. 0, being pure white, is not a shade of grey. Nor is 100, which is pure black. But 1-99 are, by definition, shades of grey.
_/-\o_

Door Tweakers user wheez50, vrijdag 24 augustus 2012 14:30

Decimaal/centimale fixatie. Waarom zou de wereld niet in een arbitrair aantal categorieën mogen worden verdeeld? Daarnaast en nog veel belangrijker: Als ik zeg: twee programmeertalen, betekent dat dat logo en haskell de enige programmeertalen zijn? Nee. Ik zeg alleen twee programmeertalen. En 50 tinten grijs verwijst naar 50 tinten grijs *uit de verzameling tinten grijs*. Zowel mathematisch als semantisch wordt er nergens beweerd dat de 50 tinten allesomvattend zijn.

Trouwens: Blijkbaar is seks voor sommigen net zo speciaal als een slok kraanwater (die gedachtenloos wordt weggeslikt). En kan het dus rustig tijdens de niet door mij bereide maaltijd (waarbij ik dan toch wel netjes vind dat ik me besef wat ik eet) besproken worden. Voor mij is dat niet zo.

enzo: thanks - leuk stukje tekst - en wel herkenbaar :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 augustus 2012 14:31]


Door Tweakers user MtC, vrijdag 24 augustus 2012 14:49

Weet je wat ik nou het meest frustrerende vind uit je hele post? Dat je TV zit te kijken tijdens het eten. 8)7

Door Tweakers user EnzoMatrix, vrijdag 24 augustus 2012 14:56

Ik zit met de rug naar tv aan tafel, en het is wel de eettafel dus we zitten niet direct voor de tv. En doorgaans staat CNN erop bij het eten, en dan is er voor mij althans geen kijken bij want dat is doodsaai.

Volgens mij merk ik dat wel ergens op in de tekst :) Wel een lap tekst dus zal wel een kwestie zijn van to long didnt read?

Door Tweakers user Patriot, vrijdag 24 augustus 2012 15:09

MtC schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 14:49:
Weet je wat ik nou het meest frustrerende vind uit je hele post? Dat je TV zit te kijken tijdens het eten. 8)7
Wat is daar mis mee? Wij doen het nooit, omdat de eettafel in een andere ruimte staat (hoewel, vroeger niet, en toen deden we het ook niet), maar er is toch niets mis mee?

Ik vind het altijd een beetje krampachtig overkomen, als iemand vind dat er geen TV gekeken moet worden tijdens het eten.

Door Tweakers user MtC, vrijdag 24 augustus 2012 15:25

Heb je enig idee hoe ongezond dat is?
Daarnaast is het gewoon rete-irritant. Aan tafel hoor je te eten en met elkaar te babbelen.

Door Tweakers user joopv, vrijdag 24 augustus 2012 15:49

Eten - in ieder geval het eten met familie / relatie / vrienden - is niet alleen de mechanische handeling van het naar binnen werken van voedsel maar ook en misschien wel vooral een sociale bezigheid.

TV kijken, met wrijftelefoons spelen en dat soort activiteiten zijn in dat opzicht bezigheden die niet bij het eten horen. In mijn niet-zo-nederige opinie.

Door Tweakers user YopY, vrijdag 24 augustus 2012 15:52

Ik kijk TV tijdens het eten en ik schaam me er niet voor!!111one. Heb natuurlijk ook niemand (anders dan mijn plant <3) om mee te praten natuurlijk.

Maar ik weet niet; aan de ene kant is zoiets natuurlijk niet echt smakelijk tijdens het eten (taboes enzo), aan de andere kant is het wel amusant, de hele hype om 50 shades, :+. En dat terwijl pornoboekjes (euh, 'erotische literatuur') niks nieuws zijn, op zich.

Ook amusant: ineens een explosie van gelijksoortige boekjes waarvan de teksten waarschijnlijk al jaren ergens op een plank liggen. Nieuwe cover eromheen, geile titel, vergelijking met 50 shades in de advertentie, hoppa, verkoopsucces.

Door Tweakers user hellfire_ultd, vrijdag 24 augustus 2012 16:09

MtC schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 15:25:
Aan tafel hoor je te eten en met elkaar te babbelen.
Dat is een mening. Ik deel 'm, maar het is maar een mening. :)

Leuk blogstukje. Zou ik vroeger waarschijnlijk ook gedaan hebben, iets anders opzetten. En anders mijn ouders wel.

Door Tweakers user thewizard2006, vrijdag 24 augustus 2012 19:37

Gatsie.... sex.... blegh....

Door Tweakers user sypie, zaterdag 25 augustus 2012 10:23

Nee, de lucht is schoon....

Door Tweakers user Shinigami, zaterdag 25 augustus 2012 18:39

joopv schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 15:49:
TV kijken, met wrijftelefoons spelen en dat soort activiteiten zijn in dat opzicht bezigheden die niet bij het eten horen. In mijn niet-zo-nederige opinie.
Eens! Wat dat betreft hebben de wat zuiderlijke landen dat beter door.

Ik ging laatst bij een vriendin eten en haar ouders waren zowaar verbaasd dat ik een gesprek probeerde aan te knopen onder het eten! Ssstt.. Hart van Nederland begint! :'(

Vroegah, toen ik nog bij m'n ouders woonde kon ik het wel vergeten om ook maar 1 blik op m'n telefoon te werpen. De hele dag leef je langs elkaar heen, is het dan zo moeilijk om minimaal een halfuurtje oprechte aandacht voor elkaar te hebben?

Maar het verschilt natuurlijk enorm met welke normen en waarden je opgevoed bent, wie ben ik om te oordelen.

Ontopic:
Hou je het ook wendt of keert, ik ken niemand die graag sex wil associëren met z'n ouders. Ik had ook gezapt.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 augustus 2012 18:43]


Door Tweakers user Junia, maandag 27 augustus 2012 00:34

MtC schreef op vrijdag 24 augustus 2012 @ 15:25:
[...]


Heb je enig idee hoe ongezond dat is?
Daarnaast is het gewoon rete-irritant. Aan tafel hoor je te eten en met elkaar te babbelen.
Leg uit waarom TV kijken tijdens etenstijd ongezond is 8)7

Tevens snap ik niet wat het er toe doet dat OT TV aan het kijken is (in de buurt van iig) tijdens het eten.

Draai het eens om? Tijdens eten ga jij het toch ook niet met je broer/vader het over de playboy hebben?

Reageren is niet meer mogelijk