Conference Call

Door EnzoMatrix op woensdag 29 augustus 2012 13:43 - Reacties (9)
Categorieën: Conference calls, Filosofie, Views: 3.494

"Kees, ik heb Mark op lijn 3."
"Ik neem hem in de studeerkamer, Maxime zit er bij." De sfeer is gespannen, Kees weet eigenlijk al wat komen gaat.

"Kees, ik heb gesproken met Diederik en Alexander, ik denk dat je weet wat je te doen staat." Klonk Mark als een echte leider door de boxen. Kees had een mooi systeem gemaakt in de studeerkamer dat er voor zorgde dat alles goed hoorbaar was en hij goed te verstaan, vanwaar je ook stond in die studeerkamer.Wireless - ideaal. vijfentwintig vierkante meters aan boeken. Nietzsche, Plato en alle anderen. Allemaal in zijn persoonlijke bibliotheek. Even keek hij vanuit zijn ooghoeken in de spiegel, bij het inschenken van een drankje voor hemzelf en zijn gast. De doos sigaren bleef dicht, Maxime rookt niet graag. Hij zag zichzelf in de spiegel en moest even glimlachen. Het haar, het slecht passend pak. Wat hadden ze voor hem toch een goed image bedacht.

Kees wist wat hem te doen stond, dat was een feit. Het was inmiddels al half augustus, het was bijna zover, maar het leefde nog niet onder de mensen. Natuurlijk waren de gesprekken tussen de jongens al in juni begonnen. Maar dat was slechts nog een beetje sparren. Kijken wie je kon hebben.

Emiel en Geert vielen duidelijk buiten de boot. Liepen een beetje naast hun schoenen. Iets teveel zelfvertrouwen. Maar goed, dat was juni, nu waren we zoals gezegd al aan beland in half augustus. Actie was eigenlijk wel nodig. En Kees, dat was iemand die je wel om een boodschap kon sturen. Toen hij ooit eens begon aan dit avontuur was het al duidelijk. Onze "Go-to-guy", dat was het labeltje wat hij kreeg van de club.

"Mark, je weet dat ik je mag, en ik help graag, maar ik mis waardering", zei hij toen hij ging zitten. Maxime moest ervan lachen, en ook over de telefoon klonk het gekscherend: "Jou tijd komt in 2017 Kees." Nu moest hij er zelf ook om lachen. 2017 was het jaar waarin de omslag gepland was. Het CPB was al op de hoogte, en Economisch Snoepje van het Jaar, Barbara B. was ook al in de loop gebracht. In 2017 was het punt aangekomen om alle hete hangijzers er door te drukken, en daarvoor was een beetje paniek noodzakelijk. Maar, goed beschouwd stond dat plan nog in de steigers.

"Weet je Mark, ik denk dat je gelijk hebt. Maar kom op, spreek het uit. Wat wil je dat ik doe, ik wil op voorhand al zeggen dat ik de protesterende Somaliërs met rust laat, en ik vind de zondagsrust ook al wel voldoende belicht."
"Kees, hoe bekend ben je met een Amerikaan met de naam Akin?", was het antwoord daarop van Mark.

Een half uur daarna had Kees, inmiddels alleen met zijn boeken in de studeerkamer, Frits Wester aan de lijn. "Over die lijst met vragen Frits, Mark en zijn team hebben een leuke twist bedacht, dan staat alles weer goed op de kaart en kunnen we er een leuke race van maken, het moet weer gaan leven. Zou je één vraag aan je lijstje toe willen voegen?"

Volgende: Kiezers verlijden 09-'12 Kiezers verlijden
Volgende: Televisie waar je blij van wordt 08-'12 Televisie waar je blij van wordt

Reacties


Door Tweakers user mgizmo, woensdag 29 augustus 2012 13:47

hihi zweer? sfeer neem ik aan?


Door Tweakers user Thedr, woensdag 29 augustus 2012 14:18

Whahaha! Heerlijk stukje :) Ergens nog bijna geloofwaardig ook :X

[Reactie gewijzigd op woensdag 29 augustus 2012 14:18]


Door Tweakers user Staatslot, woensdag 29 augustus 2012 15:39

Goed geschreven, leuk!!

Door Tweakers user Gish, woensdag 29 augustus 2012 15:52

Leest lekker weg :) Nice! Morgen nog een? En overmorgen? En dan die dag? En...? ;) :D

Door Tweakers user i-chat, woensdag 29 augustus 2012 16:32

is dit niet al eens eerder gedaan, toen over een coup van de piratenpartij geloof ik? het is gewoon leuk geschreven maar volgens mij is dat verhaal ook nooit afgekomen na die protesten in utrecht bleef het ineens stil...

nu weer helemaal opnieuw beginnen, ik vind het iig extreem jammer want het stopt steeds eens je net lekker in het verhaal zit...

Door Tweakers user EnzoMatrix, woensdag 29 augustus 2012 16:35

Protesten in Utrecht? van mij afkomstig? :) ja goed, ik maak ook zeer weinig af :)

En waarom moet het verhaal verder? Iedereen weet toch hoe het afloopt, want heel Nederland kijkt opeens naar alle politici die maar interview na interview geven en Kees lekker aanvallen. Kees is natuurlijk dom en dit stukje is fictie, maar het verhaal is best af. Of dit hoofdstuk in ieder geval. Toch?

[Reactie gewijzigd op woensdag 29 augustus 2012 16:46]


Door Tweakers user i-chat, woensdag 29 augustus 2012 19:19

@enzo... ik bedoelde, op politiek gebasserde fantasie verhalen ik weet niet meer zeker (en kan het ook 123 niet terug vinden... maar de vorrige keer was het een blog over 2020 oid... en hoe de politiek zou zijn... de style is ongeveer gelijk... dus mischien dat ik daarom verkeerde verwachtingen heb...

maar als je het zo bekijkt ja - dan is het verhaal wel af ja ;) of moet ik zeggen :( ... politiek .... ik weet het niet meer |:(

Door Tweakers user sypie, donderdag 30 augustus 2012 10:49

Politiek: we kiezen met z'n allen voor de meest geloofwaardige leugenaar. Eigenlijk kiezen we altijd voor het minst slechte. (en dat is voor iedereen weer anders)

Reageren is niet meer mogelijk