Kiezers verlijden

Door EnzoMatrix op donderdag 13 september 2012 12:07 - Reacties (7)
Categorie: Random, Views: 3.314

Ik ging er even goed voor zitten. 5 minuten voor 9. Het gezicht van Ferry Mingelen al in gedachte. Onsamenhangend verhaal met onsamenhangende bewegingen, vragende blikken naar de regie áchter de camera... Genieten. Als ik Ferry zie, weet ik weer wat voor dagen het zijn. #Shithitsthefan

Je geeft een licht dementerende politiek verslaggever ook geen touch screen cadeau. Tenzij je als regisseur van het geheel gewoon eventjes lekker wil lachen. "Als ik hier op druk dan komt het er gewoon bij, het gaat niet weg...." Geen wonder dat er 'the morning after' wordt gekozen voor een zittende Ferry die niet uit zijn woorden komt en een iets jongere presentator voor het touch screen. Het nuttige met het aangename verenigen, simpel.

In verkiezingen waar 20 dagen voor D-day de grootste winnaar nog word aangeduid met #Samson en waarin liegen stiekem werd beloond, zijn we nog geen steek verder. En als ik het radio 1 journaal beluister na de zeer terechte vraag "wat gebeurd er nu?", word ik angstig als het antwoord komt van de politiek verslaggever. "eigenlijk weet ik dat ook niet zo goed!"

Koningin buitenspel, "maar, is er geen kans dat ze er toch bij betrokken word, als het echt niet gaat?" Iets met spijkers en koppen, want heel Nederland is, zoals het goede Nederlanders betaamd, al bezig met een scenario voor als het niet gaat lukken. Want mislukken gaat het zeker, en dan moet de koningin er maar tussen komen want dan komt het goed. Ze staat boven de Zorg, Economie en Europa - en de HRA raakt haar niet, konden we maar op die baan solliciteren. Ik weet nog goed dat er in 2006 en 2010 werd geroepen om meer transparantie. Dat krijg je, zegt Den Haag in koor, door de koningin er buiten te laten, want wat er achter die deuren gebeurd, dat ziet niemand. Het is beter om 2 weken de lijsttrekkers met elkaar te laten sparren, en dan te zien dat er niks is gebeurd van enige betekenis.

De derde dinsdag in september komt er ook aan, een oude begroting van de oude kamer, waar Rutte zijn neus voor ophaalt, want hij weet dat hij er straks iets heel anders van wilt maken. Volgens de regels zal dat pas volgend jaar zijn, want een derde september is slechts eens per jaar. Maar ach, dat is beleid. We moeten als Nederland niet gaan denken dat er zaken kunnen veranderen in 1 of 2 weken. Ja, een formatie wel, maar wezenlijk zaken veranderen in beleid? Weet je wel over hoeveel schijven dat gaat?! Als het goed is weten we dat, want het is allemaal rete-transparant geworden.

Heel Nederland weet in ieder geval wat het iedere verkiezing hiervoor ook al wist 'wat zal het potverdorie lastig worden'... Pessimistisch Nederland (dus pakweg 85,6%) is er van overtuigd dat het niet gaat lukken. Maar ik heb goede hoop dat we pas over twee jaar weer naar de stembus gaan. Zoals het hoort.

Het woord deze verkiezingen is (vind ik) "strategisch", want 79,7% van de Nederlanders vond het met 30 partijen voor 12 miljoen Nederlanders en 150 zetels, een goed idee te kijken wat de buurman stemt, zodat jij stemt wat je moet stemmen om de tegenstander niet teveel macht te geven. Wat dus in principe hetzelfde is als stemmen wat je wilde stemmen.

Om verwarring te voorkomen: Een stem op Samson is een stem op Samson. 81,2% kon geen Samson vinden op het stembiljet. #ErIsHoop

Volgende: Kijken naar de toekomst 10-'12 Kijken naar de toekomst
Volgende: Conference Call 08-'12 Conference Call

Reacties


Door Tweakers user Gtoniser, donderdag 13 september 2012 12:15

ver·lei·den (werkwoord; verleidde, heeft verleid)
1 overhalen

en het is Samsom

*just saying* :PDoor Tweakers user RoadRunner84, donderdag 13 september 2012 13:34

Ik moest drie keer lezen voor ik "kiezers verleiden" las i.p.v. "kiezers verijdelen"

Door Tweakers user EnzoMatrix, donderdag 13 september 2012 13:52

Kiezers Verlijden is gewoon een verwijzing naar het lijden tijdens het hele verkiezingsgebeuren, want iedere Nederlander (100%) vindt het onzin en iedereen is er als de kippen bij om te zeggen dat het mislukken gaat voordat het überhaupt begonnen is.

En volgens mij is het hele Samsom/Samson verhaal ook meegenomen in het schrijfsel :) En is die fout vast nog wel ergens terug te vinden op twitter

Door Tweakers user MrBreaker, donderdag 13 september 2012 14:06

Is Samson Gertje kwijt?

Maar ff serieus, hoezo de peiling is een Self fulfilling prophecy geworden?

Ik zeg peilingen tenminste 14 dagen voor de verkiezingen verbieden (net als in de andere landen die dit doen)...

Door Tweakers user i-chat, donderdag 13 september 2012 15:10

waarom peilingen verbieden nederland is blijkbaar klaar voor een gekozen MP. anders had je niet zoveel stemmen op deze 2 partijen. is daar iets mis mee? misschien maar " het volk beslist" die peilingen waren de tool, omdat de kamer er niet aan wil... ik heb veel meer bezwaar tegen het feit dat we ondanks de belofte van minder debatten, en meer inhoud nog steeds een stuk of 10 exact dezelfde verhalen hebben gehoord, in plaats van 1x een (half) uur over onderwijs 9x 30 seconden... maar het voordeel van 1x 30 minuten, is natuurlijk wel dat je tijd hebt om de diepte in te gaan, iets waarbij oneliner-partijen nog meer hadden kunnen verliezen, en de burger nog meer had kunnen winnen.

er zijn nog zoveel vragen waar geen visie over is uitgesproken, we gaan investeren in werk... HOE dan in gods naam, gaan we misgelopen inkomsten uit werk compenseren met uitkerningen, of laten we die mensen gewoon hongeren voor kutbaantjes of lekker trekken waar ze zitten?... er zijn zoveel mensen die bij geen enkele werkgever terrecht kunnen simpel omdat ze niet goed genoeg zijn, ga iemand die maar 50% werk verricht voor 99% door de strot van de baas duwen? of laat je hem voor 70% van het geld thuis zitten. 40% uitkering bovenop 60% van de baas, is nog altijd 30% besparen voor de staat en 40% voor de baas... maar daar hoor je niemand over...

Reageren is niet meer mogelijk