DIY - cheap edition

Door EnzoMatrix op zaterdag 27 juli 2013 12:39 - Reacties (4)
Categorie: Random, Views: 6.130

Een goede titel dekt de lading en maakt nieuwsgierig, maar voor diegene die visueel zijn ingesteld komen er ook plaatjes aan, voor uw vermaak. Voor die mensen die de spanning niet aankunnen, scroll naar beneden en begin te genieten!


Ik heb vernomen dat ik een langlopende schuld mag aangaan voor het wonen in een huis, om die vervolgens (als ik het haal) met een jaar of 70 van de hand te doen voor 10.000 euro minder, omdat we dan op zeker weer in een crisis zitten. Dat je er in de loop van de jaren een klein kapitaal in stopt, dat doet niet ter zake.

En nu even verder over dat kleine kapitaal. Zoals het hoort kom ik natuurlijk dit huis tegen wanneer ik het niet verwachtte en daarom was er ook geen spaargeld. Dus vanaf de maand mei maar even roekeloos gaan sparen (kan dat?), en als gevolg is er nu een groots kapitaal van om en nabij de 1.000 euro's. Eind augustus komen daar nog wat verkochte overuren bij, maar omdat 52% natuurlijk naar de staat gaat, zal dat weinig zoden aan de dijk zetten.

Dus wat doe je dan, als er van kapitaal wat er in moet (want de vorige bewoner vond een jaren 70 inrichting eigenlijk wel hip en is zo de jaren 80, 90 en zero's goed doorgekomen) niks meer overblijft? Dan ga je bietsen wat er te bietsen valt, en zo word je vanzelf creatief.

Mijn eerste idee (om niet te zeggen; mijn enige idee) - mijn zuurverdiende "dank voor je harde werk jongen"-spaarpunten verkregen via het werk maar eens opmaken. Van dit soort punten had ik er 625. en als de kwaliteit van het geleverde in verhouding staat met de waarde van de punten, dan moet ik concluderen dat de baas gewoon niet zo blij met mij is.

Ik besloot namelijk wat meubels te bestellen, die werden aangeboden voor een totaal van ongeveer 200 punten.

Een leuk tafeltje voor koffiekopjes, onderzetters, loslopende folder, kranten en ik denk voornamelijk voeten. Deze kwam heel aan. Dit verblijdde mij zeer, en ik deed een dansje. Ik kreeg namelijk een tracking nummer van de Amerikaanse UPS. Wat voor mij zoveel betekende als "Wij verschepen dit waaibomenhout voor u, waarbij er in tig overslagpunten mee word gegooid, gesmeten en geragd. Sterkte met uw aankoop."

Het tweede was een soort van gekke kast, met wat hoekjes eruit, lekker trendy enzo. Ook helemaal zonder schade.

En dan het duurste product. een soort schap/plank van hoogglans materiaal. Helaas. Natuurlijk de hoeken lekker gebutst. Op een plank met hoogglans natuurlijk geen gezicht. Ach ja kan gebeuren. Het retour proces loopt, maar uiteraard loopt het niet soepel.

Misschien dacht ik dat het een tweede keer beter zou gaan. Om toch enigszins op safe te spelen, koos ik ervoor om van de resterende punten een bol.com tegoedbon te halen. Ik koos voor Brabantia afvalemmer (want afvalemmers heb je nooit genoeg) en een emmer verf van 10 liter, omdat opnieuw verven nou eenmaal schijnt te horen als je ergens in trekt. Wat kan daar nou mis aan gaan. Nou, het volgende dus:

http://tweakers.net/ext/f/4B6bUKPYVrb6xfHKjvstGpF2/full.png


Begin te klussen dan.
http://tweakers.net/ext/f/hCLWo2lQ8fE8XRcZ3enc11P8/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/wE0HuYLJXwXaVQoCf6R6F5nS/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/5wbhZaYUdw2vfKdCnv5rGEWz/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/BSjInEaCHdnwMsq64bK55L5s/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/FzRkMegMPsRE8hor6OZUZADP/thumb.jpg


Dit alles heeft mij er toe doen besluiten, de tegoedbonnen die ik nog heb, maar te gebruiken voor zaken die iets minder vloeibaar zijn en minder hoogglans of hoekig. Ik ga er eventjes vanuit dat de volgende emmer verf door het zelfde distributie centrum word behandeld, en dat daar flink word gegooid met materialen. Of een optie twee, dat PostNL het zo hard de bestelbusjes ingooit dat er alsnog schade ontstaat. Dus eigenlijk kun je alles maar beter zelf halen, en alleen de boeken nog bij bol.com halen.


Wijze les. Verf in een doos geeft problemen (schrijven we mee, bol.com?)

Volgende: Up in the air 12-'13 Up in the air
Volgende: Die verdomde mitochondriale eiwitten weer 05-'13 Die verdomde mitochondriale eiwitten weer

Reacties


Door Tweakers user sebastius, zaterdag 27 juli 2013 21:47

Verf bestellen via de post, het is voor mij nieuw ;) Zo ver zal de klusmarkt toch niet zijn?

Door Tweakers user -36-, zaterdag 27 juli 2013 23:52

Tip voor de latex: De grote bouwmarkten wisselen de aanbiedingen af zodat deze altijd wel ergens voor 3,50 a max §3,75 per liter te fiksen is.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 27 juli 2013 23:53]


Door Tweakers user EnzoMatrix, zondag 28 juli 2013 10:40

Ik heb deze tegoedbonnen, zou ze graag willen gebruiken voor een deel van het klussen. Gaat het een tweede keer niet goed, dan inderdaad geen verf meer. Maar, dan kost het dus meer geld. En dan word het een stuk minder cheap.

Door Tweakers user MrBreaker, zondag 28 juli 2013 12:38

Suc6 met de klussen!

Reageren is niet meer mogelijk