Up in the air

Door EnzoMatrix op vrijdag 6 december 2013 22:55 - Reacties (5)
Categorie: Random, Views: 6.126

Mijn collega laat mij vol trots zien waar hij de afgelopen jaren heeft vertoeft. De KLM Lounge. Hier is het allemaal om te doen. Als je hier binnen mag, dan heb je het gemaakt...

Het eerste dat op valt, is dat het erg druk is (voor iets wat een exclusief clubje moet zijn). Er staan wel luie stoelen die vrij zijn, maar dan zit je naast die meneer die zo hard snurkt, dat het lijkt alsof ie het expres doet. Of weer ergens anders is iemand op het idee gekomen haar laptop niet op schoot te nemen, maar er een eigen stoel voor te claimen.

Afijn, wij hadden nog niet ontbeten dus niks geen lui zitten, wij gaan naar de plek waar het ontbijt word geserveerd. Er is voor iedere passagier wat wils, ook voor diegene die in een andere tijdszone zitten, want het bier staat al koud. Niet zo vreemd is het dan, dat de eerste die je een biertje ziet pakken gewoon Nederlands praat.

Ik sla de 1-haps broodjes over en pak een appel en banaan. Mijn collega kijkt mij teleurgesteld aan als ik ook de poffertjes oversla. Om daarna bij het koffiezetapparaat te komen moet ik even wachten. Er staan wat mensen voor me. Waar ik op dat moment geen erg in heb is dat er een vrouw in mantelpak naast de rij bezig is wat soep in een milkshake beker te gieten. Ik denk dat ze vandaag voor het eerst op dat idee gekomen is, want ze had er nog niet zoveel ervaring mee. Op het moment dat ik mijn kopje op het koffiezetapparaat zet hoor ik een knal naast me. De vrouw die eerst zo druk bezig was met het aandrukken van de deksel kijkt geschrokken omhoog. De deksel is air born en door de druk die zich had opgebouwd is er ook wat soep de lucht in gegaan. Net als ik omhoog wil kijken, komt de soep naar beneden (en de deksel).

Als ik aankom bij de gate vraagt de vrouw of alles goed met me gaat. Ik heb een beetje een rode wang, omdat de soep nogal heet was. En aan mijn mouw bleek nog wat vermicelli te zitten. Ik mocht gelukkig toch naar binnen. Gelukkig was het geen tomatensoep, anders leek ik vast op iets uit the Walking Dead

Eenmaal in het vliegtuig ben je blij als je zit. Omdat mijn collega triple platinum is... (of iets anders belangrijks) mag hij als een van de eerste instappen. Hij was zo vriendelijk mij mee te nemen.

Daar zit je dan, te wachten, toch met enige spanning. Zou er een leuke dame naast je komen zitten, je weet wel - zo knap dat je niet meer weet hoe stoelriemen vast moeten (of los). Dat je elke keer als ze jou kant op kijkt "ja, ik ook van jou" wilt zeggen. Zo'n type, daar hoop je eigenlijk op.

Die eerste vlucht wist ik het nog niet, maar ik weet nu dat zoiets nooit gebeurd. Jij komt altijd naast iemand te zitten die zo veel hoest en niest, dat je iedere twee weken weer aan de Bisolvon moet, en preventief aspirientjes slikt, alsof het snoepjes zijn.

Er zijn natuurlijk uitzondering, maar dan... dan zit je naast een chinees die zoveel zweet dat ie toch even zijn trui uit moet doen. Ja, pardon, dat kan toch niet in het gangpad, dan moet ie opstaan, dat kan net zo goed zittend... als u zich even tegen het raam aan wil drukken, lijkt hij te gebaren. Want hij kan natuurlijk geen Engels. Maar als ie de stewardess met het karretje voorbij ziet komen, dan groeien zijn ogen, en spreekt hij plots heel goed zijn talen... "Heineken!"

Met als gevolg dat je anderhalf uur laten blij bent dat je het vliegtuig mag verlaten. En dan te bedenken dat je net als je collega een frequent flyer gaat worden...
...Zal in ieder geval goed zijn voor het immuunsysteem.

Volgende: Up in the air (2) 12-'13 Up in the air (2)
Volgende: DIY - cheap edition 07-'13 DIY - cheap edition

Reacties


Door Tweakers user PKDkiting, vrijdag 6 december 2013 23:29

haha goede tektst,ben benieuwd naar je volgend avontuur .

Door Tweakers user wibra, vrijdag 6 december 2013 23:41

klopt allemaal wat je zegt. exclusief is het niet, maar het is beter dan het alternatief dan het niet te hebben...

Door Tweakers user Ivos, zaterdag 7 december 2013 15:49

Vermakelijk stukkie tekst, geen businessclass gevlogen gezien de beperkte ruimte die je had? Titel goed gekozen trouwens, aangezien ik direct de film voor ogen had met George Clooney :)

Door Tweakers user Gallant, zondag 8 december 2013 06:08

Ik heb nog nooit gevlogen. Dus dergelijke perikelen gaan langs mij heen. We moeten over deze gewichtige zaken maar niet te luchtig doen. .

Door Tweakers user StarZ, maandag 9 december 2013 00:09

Ik kan er nog overheen.

Vlucht van Parijs - Ghanzhou (11 uur)
Ik had een stoel aan het gangpad gekozen omdat ik graag even wou lopen als dat kon. Ik netjes op mijn stoel gaan zitten en wachten tot we kunnen opstijgen. Op dat moment komt er een chineze man met een kind en hij gebaart dat ik moet opstaan, dus ik sta op om hem er door te laten, nee dat is niet wat hij gebaarde, hij ging wel even op mijn stoel zitten omdat hij voor het kind moest zorgen, want hij spreekt geen Engels ofzo. Nou okay, ik naar het raam gegaan en dan stijgen we op. (Dit was de 2e keer dat ik vloog beide keren naar Sydney, Australie, het is dus een lange vlucht.) Tijdens het opstijgen besloot het kindje maar keihard te janken, ik vondt het nu al irritant maar kon het me wel voorstellen dat hij het eng vondt. Na 2 uur jankte hij nog, ik wou zo graag even slapen omdat ik nog 20 uur reizen voor de boeg had maar nee, kindje moest huilen. Kan hij ook niks aan doen, maar vervolgens besloot hij maar op de stoelen te springen (waaronder de mijne) krijsent en vader liet het allemaal toe. Dit duurde ongeveer 9 uur aan een stuk en toen viel hij in slaap. WAT EEN KUT vlucht was dat, en ik was dan ook erg opgelucht naast een nette vrouw te zitten van mijn vlucht naar Sydney...

Reageren is niet meer mogelijk