Politiek, maar dan leuk. En verzonnen. Maar dat is dan politiek, nietwaar?

Conference Call (2)

Door EnzoMatrix op maandag 16 maart 2015 11:58 - Reacties (2)
Categorieën: Conference calls, Filosofie, Views: 5.144

Slurpend van de koffie werd de computer opgestart. 10:30 gaf de klok aan. Hij moest even door wat emailtjes worstelen die hem vertelde wie hij moest bellen. Mark had de afgelopen tijd al veel vrienden zien gaan. Ze genoten nu van hun welverdiende rust. Bekleedden nu hoge functies bij alle leuke multi-nationals die nu door de afgestemde regeltjes een leuk belasting voordeel konden krijgen met een spookkantoor op de Zuid as.

Fred en Ivo had hij net gebeld. die staan al in de startblokken om straks voor Mark de vuile klusjes in de Senaat op te lossen. Het was inderdaad alweer bijna weer tijd voor verkiezingen. Het plan voor 2017 was nog in volle gang. Alleen de spelers zijn veranderd. En dat vond Mark toch ergens zonde. Hij kon goed overweg met Maxime en hij vond Sybrand maar een rare snuiter. Hij besloot Mona maar eens op te bellen.

Alexander en Diederik waren de aangewezen partners in crime. Emiel en Geert werden vandaag niet meer gebeld. Mark had er een beetje genoeg van hoe ze de spotlight wilden opzoeken terwijl duidelijk was afgesproken in de opgestelde plannen dat er maar één partij de kar zou gaan trekken.
Mark wilde Alexander en Diederik vragen om de onderlinge ruzie tussen beide vooral het plan niet in de weg te laten staan. Er was hier maar één ding belangrijk en dat was dat ze elkaar vooral in het zadel moesten helpen en houden. Stel je voor wat er gebeurde als straks een Bram de oppositie, of nog erger het kabinet moest trekken. Sybrand kreeg na de gezamelijke call nog wel even een smsje van Mark, had hij besloten. "Bewaar de rust Sybrand", zou de strekking zijn.

Hij toetste de nummers in. "Diederik" "wacht even Diederik, ik roep de rest er ook bij." Er werd gegrapt dat Alexander wel weer de voicemail erop zal hebben. Alexander had al eerder laten blijken 'not amused' te zijn met de manier waarop hij werd aangevallen. Ok, het stond in het plan, maar straks in 2017 had hij dat imago weer strak te trekken, en dat was allemaal teveel moeite zo. En daarom had hij de vorige call zijn telefoon wat langer laten gaan dan anders.
Na vijf minuten zat iedereen er in. Mona was er ook bij, lichtelijk verrast, maar ook zij snapte wel waarom Sybrand werd omzeilt.

Mark begon "Zoals het er nu naar uit ziet weet half Nederland weer niet waarvoor we eigenlijk gaan stemmen. Ik dank stilletjes ook de NOS en ik heb Rick al een doosje bonbons gestuurd. Wat hebben we het weer goed gedaan."
Alexander had ergens in januari het groepje ingefluisterd dat ze vooral door moesten gaan op dezelfde voet als de laatste 8 jaar. met een opkomst percentage van pakweg 38% en daarvan misschien 10% fanatieke CDA aanhang, is er geen hond die weet (onthoud) wat die Provinciale Staten precies doet.

De afgelopen weken zat Radio 1 ook weer vol met items als "Maar wat doet een statenlid nou echt", "Wat verdient een Statenlid eigenlijk" en het meest trots was Alexander toch wel op items als "Hoe gemiddeld is een gemiddeld Statenlid" waarin Statenleden werd gevraagd hoe ze er thuis bij zaten. Waar ze ondanks hun magere salaris toch lieten zien maatschappelijk betrokken te zijn, hun kinderen bijna normaal leken, en dat er stiekem ook een paar de lokale kroegen wisten te benoemen. Al moest Alexander bekennen dat hij dat laatste wel weer fout zag gaan. Maar goed dat dat alcoholslot van de baan was, en boetes uit het gezamelijke potje werden bekostigd. Met zoveel kabaal rond een zieke Geert, was dat alcoholslot een eitje.

Ook was Marianne gevraagd om een spotje in te spreken met wat algemene kreten met de steekwoorden 'ritueel slachten' 'gedoogpartners' en 'modderpoelen'. Mona moest ook bekennen dat toen ze die spotjes hoorde bijna de slok wijn haar neus uit kwam, zo hard werd er gelachen.

Eigenlijk had niemand verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Pure winst. Niemand had ook maar enig idee waar uit te kiezen viel. Radio 1 journaal kanjer Lara was aangespoort door Mark om nog even te zeggen dat Geert ooit eens gezegd heeft dat ie minder mensen in dit land wilde hebben. "Ja, natuurlijk was dat landelijke politiek, maar wie geeft daarom?" Zei Mark. We hebben deze dinsdag nog een debat waar nog steeds niemand een naam noemt van welke kandidaat dan ook, begrepen?"

"Ja, jongens," begon Mona "Ik wil ergens nog wel Jan Slagter noemen, als ik mag.

Mark roerde even snel wat suiker door zijn koffie. Hij vond het zwart toch niet zo lekker. "Heel kort Moon, ik wil echt een complete open race. Ik wil zien waar we staan met ons plan. Alle hoofden weer dezelfde kant op. Ik zal hierna Jeroen ook op de nog te bellen lijst zetten. We moeten Geert gewoon los laten in dat laatste debat. Woensdagochtend komt stemmend Nederland er dan vanzelf achter dat ze niet voor Geert kunnen kiezen. Chaos"

Met een gezamelijke lach kwam er een einde aan de call. "Ok boys en girl, we sluiten dinsdagavond nog wel even kort. Het was weer een waar genoegen"

Conference Call

Door EnzoMatrix op woensdag 29 augustus 2012 13:43 - Reacties (9)
Categorieën: Conference calls, Filosofie, Views: 3.494

"Kees, ik heb Mark op lijn 3."
"Ik neem hem in de studeerkamer, Maxime zit er bij." De sfeer is gespannen, Kees weet eigenlijk al wat komen gaat.

"Kees, ik heb gesproken met Diederik en Alexander, ik denk dat je weet wat je te doen staat." Klonk Mark als een echte leider door de boxen. Kees had een mooi systeem gemaakt in de studeerkamer dat er voor zorgde dat alles goed hoorbaar was en hij goed te verstaan, vanwaar je ook stond in die studeerkamer.Wireless - ideaal. vijfentwintig vierkante meters aan boeken. Nietzsche, Plato en alle anderen. Allemaal in zijn persoonlijke bibliotheek. Even keek hij vanuit zijn ooghoeken in de spiegel, bij het inschenken van een drankje voor hemzelf en zijn gast. De doos sigaren bleef dicht, Maxime rookt niet graag. Hij zag zichzelf in de spiegel en moest even glimlachen. Het haar, het slecht passend pak. Wat hadden ze voor hem toch een goed image bedacht.

Kees wist wat hem te doen stond, dat was een feit. Het was inmiddels al half augustus, het was bijna zover, maar het leefde nog niet onder de mensen. Natuurlijk waren de gesprekken tussen de jongens al in juni begonnen. Maar dat was slechts nog een beetje sparren. Kijken wie je kon hebben.

Emiel en Geert vielen duidelijk buiten de boot. Liepen een beetje naast hun schoenen. Iets teveel zelfvertrouwen. Maar goed, dat was juni, nu waren we zoals gezegd al aan beland in half augustus. Actie was eigenlijk wel nodig. En Kees, dat was iemand die je wel om een boodschap kon sturen. Toen hij ooit eens begon aan dit avontuur was het al duidelijk. Onze "Go-to-guy", dat was het labeltje wat hij kreeg van de club.

"Mark, je weet dat ik je mag, en ik help graag, maar ik mis waardering", zei hij toen hij ging zitten. Maxime moest ervan lachen, en ook over de telefoon klonk het gekscherend: "Jou tijd komt in 2017 Kees." Nu moest hij er zelf ook om lachen. 2017 was het jaar waarin de omslag gepland was. Het CPB was al op de hoogte, en Economisch Snoepje van het Jaar, Barbara B. was ook al in de loop gebracht. In 2017 was het punt aangekomen om alle hete hangijzers er door te drukken, en daarvoor was een beetje paniek noodzakelijk. Maar, goed beschouwd stond dat plan nog in de steigers.

"Weet je Mark, ik denk dat je gelijk hebt. Maar kom op, spreek het uit. Wat wil je dat ik doe, ik wil op voorhand al zeggen dat ik de protesterende Somaliërs met rust laat, en ik vind de zondagsrust ook al wel voldoende belicht."
"Kees, hoe bekend ben je met een Amerikaan met de naam Akin?", was het antwoord daarop van Mark.

Een half uur daarna had Kees, inmiddels alleen met zijn boeken in de studeerkamer, Frits Wester aan de lijn. "Over die lijst met vragen Frits, Mark en zijn team hebben een leuke twist bedacht, dan staat alles weer goed op de kaart en kunnen we er een leuke race van maken, het moet weer gaan leven. Zou je één vraag aan je lijstje toe willen voegen?"