Ik volgde rijles bij Theo Peters in Arnhem, 2 juli 2010 het A-tje bijgeschreven op mijn rijbewijs. Sindsdien motormuis tegen wil en dank :)

Blij dat ik rijd (22)

Door EnzoMatrix op zondag 10 juni 2012 22:12 - Reacties (15)
Categorie: Motor, Views: 4.706

Na zorgvuldig te hebben gecontroleerd of de donkere wolk boven het huis regen ging produceren of niet (niet), besloten om de helm op te zetten en de voordeur uit te lopen.

De hoes van de motor af halen, tuinslangen en hoge druk spuiten aan de kant te hebben geschoven. De ladder verzetten, stoeptegel die de poort in bedwang houd 15 centimeter naar rechts geschoven. De steun/balk (a.k.a last line of defense) van de poort afgehaald, en de poort open gezet. Stuurslot (of hoe heet het) van de motor af halen, motor achteruit een heuvel(tje) over duwen. Kwartslag draaien, steken, draaien....zweet van voorhoofd af vegen, vijf minuten zitten en doen alsof je zaken aan het controleren bent en niet als een hond aan het hijgen bent.

Gaan! Ik wil een rondje Zevenaar doen, omdat ik opa beloofd had het nieuwe beestje te laten zien. Ik ben even onderweg als ik ontdek via wat kunst en vliegwerk dat ik rond etenstijd arriveer bij opa. Misschien niet het allerbeste, dus ik besluit een rondje oud-Zevenaar, Zevenaar, terug naar de N338 (2x) te doen voordat ik hem bij opa in de tuin parkeer.

Na de goedkeuring van opa, weer op de weg terug naar huis. En dan gaat er een lampje branden, of ik wel zo beleefd wil zijn binnen niet al te veel kilometers te gaan tanken. Ik zie dit lampje voor het eerst, de motor was met volle tank afgeleverd, en ik heb er niet onwijs hard mee gereden, dus het kon allemaal wel zo zijn dat ik eens moest tanken, inderdaad. Met weer wat kunst en vliegwerk zie ik op mijn hippe display dat ik 213 kilometers gereden heb. Omdat ik geen idee heb hoeveel liter er ook al weer in ging in die tank van mij, begin ik gelijk met scouten naar het dichtstbijzijnde tankstation. Omdat ik geld heb als water kies ik de Shell uit. Want alleen een echte rijke stinkerd betaald 1,68 per liter euro 95.

En dan schiet de hendel terug, 10,5 liter. Heb ik hier nou zo panisch over gedaan? Dat dat ding een reserve heeft van 6 goeie liters (Amerikaanse voorzichtigheid)? Ik pak snel de telefoon, prijs de heer (of moet dat zijn 'Heer') voor 3G, en zoek de specificaties erbij. De ongeduldige Duitser achter mij zal even moeten wachten. Ja hoor, volgens de website zou het ding 17 liter moeten kunnen meedragen. weer wat geleerd: brandt het lampje? je kan nog van hier naar Utrecht, en dan zou je je daar druk kunnen maken over het zoeken naar een geschikte plek om te tanken.

Ik loop naar binnen, zeg de vrouw achter de kassa vriendelijk gedag, sla de aanbieding van de dag af want ik zou zo niet weten waarom ik twee pakjes kauwgom zou moeten aanschaffen, en reken af. Terug naar huis neem ik de binnenweggetjes tussen de weilanden door. Tussendoor nog twee ooienvaars (ooienvaren?) gezien, die ondanks mijn beste pogingen het geluid niet heel vervelend vinden. Nogmaals een bevestiging dat de pijpen te standaard zijn, en daar zal verandering in moeten komen.

Na de balken, poorten ladders en hoge druk spuiten voor de tweede keer die dag te hebben ondergaan, ook opgemerkt dat ik de motor toch maar eens moet poetsen, hij verliest een beetje glans. Maar dat is voor volgende week. Als ik iets kan uitstellen, dan doe ik het graag (uitstellen).

Blij dat ik rijd (21)

Door EnzoMatrix op donderdag 31 mei 2012 21:46 - Reacties (13)
Categorie: Motor, Views: 3.922

Na lang wachten en flink sparen (wij single computer nerds met een 40-uurige werkweek die vanwege rare keuzes weer eventjes bij moeders gaan wonen moeten ook flink sparen) is het dan eindelijk gelukt. De superlow (zo genoemd vanwege de, u raadt het al, vrij lage versnellingspook) staat bij huis!

Uitermate standaard gelaten, alleen even valbeugels toegevoegd omdat ik toch wel een kluns ben, en stiekem de investering toch een beetje wil beschermen. Maar het ziet er gelukkig niet al te vies uit. Komende winter wil ik er een nieuwe uitlaat onder laten zetten, en eventueel van dat achterspatbord nog wat maken (die lamp is dodelijk! - nee echt, daar kun je iemand pijn mee doen....)

Vanaf 19 mei was ie van mij, en tot nu toe zo'n 200km mee gereden. Veel te weinig, maar ik kan helaas niet met de motor naar het werk. Daarmee bedoel ik te zeggen dat het wel zou kunnen, maar ik het niet doe, omdat ik 117km de A73 moet volgen en daarmee slechts de helft van de reis heb beschreven. Zo'n afstand over de snelweg is funest voor de concentratie denk ik, en als je daarmee klaar bent is er daarna nog de uitdaging om na een reis van 2 uur weer scherp te zijn voor het werk (al is dat laatste van ondergeschikt belang, begrijpt u wel...)

Afijn, genoeg gelult: Foto's!

Harley in the sun May 2012
http://tweakers.net/ext/f/3FXmCwEYUiVYSFZq1XtOsAeo/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/ade8n4W2fTIpKJaCzckF1qjn/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/jVAMOGorR3bAhQbtWP5NykjN/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/k8nsZKaH6r9pQvsNSvws5G5Z/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/i2C3rH7nWmOeE4dNHFibOWTQ/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/EAyZTUekQiN1BvISMfkVQkA4/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/YdyhCWLSTwNKz5EiG77PtvVm/thumb.jpg


PS.
Houd u ook van motorrijden, heeft u een motor, vind u 50km/u rijden leuker als 120km/u en geniet u tijdens de toertjes door het land ook van een terrasje pakken hier danwel daar en doet u dat alles liever niet alleen?....

Laat dan even wat horen. Met een groepje toeren is toch ook leuker.

Weer blij dat ik rijd

Door EnzoMatrix op vrijdag 13 april 2012 12:42 - Reacties (14)
Categorie: Motor, Views: 3.930

Vanaf mei 2012 weer op de motor. En daar zijn we blij mee!

Ik mag eind april/begin mei van de bankrekening een Harley Davidson Superlow ophalen. Heel wat anders als het chrome beest van 1200cc dat ik eerst had, maar het in bedwang houden van 883cc, rijden zonder choke en allebei de beentjes aan de grond weegt iets zwaarder dan het hebben van zo'n stoere 1200cc.

Volgens mij was het februari toen ik de dealer uit Heteren gebeld had dat ze het chrome beest maar direct vanuit de winterstalling mochten ophalen. Een inruilprijs bepalen, en daarna zou ik wel komen onderhandelen (lees: met jeukende handen de juweeltjes bekijken die ik er voor in de plaats zou kunnen nemen).

Niet veel later nadat ik dat idee had, en dat plan in gang had gezet was er een reŁnie van de rijschool met daaraan gekoppeld de onthulling van de 2012 modellen bij Big Rivers in Heteren. Dat kon ik toen mooi combineren, dacht ik.

Helaas vielen de onthulde modellen wat tegen, dat wil zeggen dat ik ze wel mooi vond, maar het waren weer geen modellen waar ik de voetjes lekker op de grond kon houden. Het veel gehoorde argument "maar stil staan doe je niet zo vaak" schuif ik even aan de kant. Want mij is opgevallen dat je dat best vaak doet! :) wegrijden, neerzetten, parkeren - het lijkt wel of je daar 50% van de tijd mee bezig bent. Misschien moet ik maar eens grotere toertochtjes maken, maar toch. Ik was vaak al aan het zweten voordat ik de motor in wegrijd positie had. En daar was ik nooit zo blij mee.

Heb er weer zin an! :)

Dat ik rijd (20)

Door EnzoMatrix op dinsdag 19 april 2011 19:04 - Reacties (15)
Categorie: Motor, Views: 3.929

Lief dagboek,

Blij zijn we vandaag niet, verdrietig - en wellicht een beetje boos op ons zelf, dat zijn we vandaag.

Vanmorgen trek ik met voorbedachte rade mijn Meindl's aan die mijn kleine lichaampje een boost geven van toch zeker 2 centimeter. Vandaag gaan we de motor ophalen, het is er tijd voor. Ik pas de helm (mijn hersenen zijn gekrompen!), die zit wat los. Nouja - nog even en we kopen een nieuwe helm, zo'n potje dat goed past bij je donsbaardje en tattoo straks in de zomer. Ook de handschoenen maar even passen, om het geheel af te ronden. We zijn er klaar voor.

Bepakt en bezakt (heb een rugzakje mee voor de hoes en druppellader) loop ik de deur uit, vol goede moed. Mijn geluk kan niet op als ik halverwege de reis naar de motorzaak een collega motorrijder tegenkom, die mij wel even wil afzetten. Ik hoop dat ie dat nog een keer zou willen doen mocht het er ooit van komen, ookal stap ik wat lomp op. Af ook trouwens "Ja hij is wat hoog he"... ik moet er maar mee leren leven :) (nog steeds na 26 jaren)

De motor is wat ingezakt, de voorvork is een goede 1,5 centimeter omlaag gezet. Dit wilde ik graag omdat ik wens dat ik wat meer contact met de grond heb met mijn rechtervoet. Na een pas-sessie moeten we echter constateren dat er weinig veranderd is. Dit is geen succes. Ik zal iets anders moeten verzinnen. Afijn, kleine domper - nu eerst RIJDEN :)

Ik start hem met de choke, niks mis mee - dat hoeft maar kort. Eerst 2 kilometer naar huis, om de druppellader af te leveren en daarna gaan we los. Ik zet hem op een parkeerplaats voor mijn huis en de ellende begint. 'Zakt ie nou in?' vraag ik me af. Ja hoor...zonder het sleuteltje om te draaien of ook maar te denken aan een killswitch, stopt de Harley ermee.

Oh goodie. Bekijk het ff lekker, volgens mij is ie gewoon niet warm genoeg. Ik zal nog een toertje maken. Ik besluit naar Arnhem te gaan, even langs de rijschool, misschien weet Marcel raad. Elk stoplicht of rotonde zorgt ervoor dat ie afslaat - koppeling in en gassen zorgen er nog af en toe voor dat de motor aanblijft - maar ik denk dat menig medeweggebruiker nog nerveuzer van mij word als ik van de motor. Ik zet hem bij de rijschool neer die mij verwijst naar Kobra aan de overkant van de straat. Hij verwacht dat het de bougies zijn, een bekend probleem zo schijnt.

Bij Kobra vervangen ze 2 bougies, totaal zwart ook, ik weet niet of dat wat zegt. Het zou weer moeten lopen als het zonnetje dat nu zo lekker schijnt. Vol goede hoop nog even gevraagd of hij mij van advies kan voorzien aangaande mijn zitpositie. Volgens hem zit ik te ver naar voren, en is het stuur niet goed voor mij, en inderdaad zou ik wat lager kunnen zitten wat natuurlijk het vertrouwen goed zal doen. Daarover waren we het in ieder geval eens. Een afspraak gemaakt voor een verlagingssetje en een nieuw stuur. Vrijdag brengen zaterdag ophalen. Geld moet rollen....

Ik start hem - een zonnetje zal ik niet zeggen maar als ik terug denk heb ik dat ding Łberhaupt nooit anders horen lopen, dus ik heb zitten slapen bij de aankoop ofzo. Enige verdediging voor mezelf is daar dat ik er toch van uit mag gaan dat iedereen een goed product wil leveren, want hier is niemand bij gebaat. 2 stoplichten verder is het probleem er weer. Terug rijden heeft geen zin denk ik, want het is al tegen vijf uur. Ik plant hem weer terug bij de motorzaak waar ik hem vanochtend heb opgehaald. Niet om de schuld ergens te leggen, maar vooral om te zorgen dat er een oplossing komt. Het zijn niet de Harley experts, dus die bellen morgen even naar de dealer om te overleggen.

Het is ook altijd wat :)

Nu kijken of het op te lossen is voor vrijdag - dan kan ik met Pasen nog op mijn verlaagde gepimpte Harley rondscheuren! En natuurlijk een stukje proza schrijven op Tweakers.net, dat lucht altijd op.

Blij dat ik rijd (19)

Door EnzoMatrix op woensdag 13 april 2011 10:48 - Reacties (10)
CategorieŽn: Beetje laat, Motor, Views: 4.458

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik iets gemeld heb over mijn strubbelingen met een motor. Dus ik vond het tijd worden dat de lezers, samen met mij (ook al is het een beetje laat) het seizoen in stappen. Voor de fans een geschiedenis(je) (pics @ the bottom):

Het begon allemaal ergens in mei juli 2009, en het eindigde 2 juli 2010, mijn strijd om een A-tje te mogen toevoegen aan mijn rijbewijs. Om vervolgens nog een hele tijd te twijfelen over welke motor het zou moeten worden. De gigantische wachttijd bedroeg ongeveer een week. 10 Juli 2010 kon ik de motor met de woest erotische kleurnaam Glacier White Pearl/ Vivid Black ophalen. 12.152 Kilometers had het beestje gedaan, en hij werd gecreŽerd in 2006, met 1200cc's aan motorinhoud.

Om precies te zijn gaat het om een Harley Davidson XL1200C, Custom XL1200 Low. Maar dat is een beetje lang. Het is een Sportster, waarvan ze in 2006 nog een laag model maakten met 1200cc. Vooral dat het een laag exemplaar was kwam mij goed uit. Kom ik ook nog met de voeten bij de grond. Zal me goed doen, je weet wel, als je eens moet stoppen ofzo...

Ik had gelest op een Sportster 883 Low, en wilde eigenlijk hetzelfde model aanschaffen. Daar heb ik het internet voor afgezocht, en prijzen vergeleken. Het viel mij vooral op dat ze duur waren. Duur in die zin dat er niet veel verschil zat tussen een gebruikte en een nieuwe. En na vaak koffie te hebben gedronken bij de rijschool om toch wat tips op te doen, na een idee van Marcel besloten om dan maar gewoon eens te kijken naar een nieuwe.

Ik had in die periode het geluk dat ik voor het werk op hotel moest, en daarbij kreeg je een aardig zakcentje. Eigenlijk bedoeld voor eten en onderhoud, maar als je het goed deed hield je gewoon nog over. Ik had in 1,5 jaar tijd genoeg gespaard voor een leuk modelletje. Misschien niet genoeg voor een motor met ABS en climate control maar dat is wat voor later.

Ik ging kijken bij Central in Veghel. Ik was er al eens geweest samen met Marcel en Marina, en er stond veel moois, plus dat het een dealer was gespecialiseerd in Harleys, ik had in die lange motorloze periode al menig tweede hands dealer aangedaan, en de Harleys daar stonden altijd wel onder de spotlights, maar antwoord op vragen was er niet. Bij Central genoeg info.

Ik was eerst nogal gefocust op de 883 modellen, maar na een tijdje liep ik de zaal eens door. De Fat Boy modellen waren een prijsklasse of 2-3 te hoog, dus in een drafje weer terug naar de andere kant van de showroom. En door stond ie. 'Low' lees ik in gedachte. Ik denk dat het gezichtsbedrog is, maar zo 'Low' vond ik hem niet. Mooi wit is niet lelijk, en hij blinkt mooi van het chroom.

Na een korte introductie zegt de verkoper dat ik er anders gewoon eens op moet gaan zitten. Dus dat doe ik. Links aan de grond, maar rechts is een hele klus. Low was ie misschien, maar niet zo Low als de 883 van de rijschool. Die hadden ook wat aan het zadel gedaan, vertelt de verkoper die (inderdaad) de Harley's van de rijschool geleverd had, en er dus wel iets van wist. Ik mocht een proefritje maken als ik dat wilde.

Het proefritje loodste mij door het pittoreske Mariaheide. Geheel per ongeluk, want ik wist de weg daar niet. Dat blijkt ook wel, want om een proefrit te maken over alleen maar vluchtheuvels - je moet zeggen: dat kan anders :)

Toen ik terug kwam heb ik de paaltjes niet geprobeerd, en de motor op het grote witte kruis geparkeerd. De motor was nog niet van mij en och, je zou maar eens een spiegeltje eraf rijden...

Na de proefrit word je er nooit minder enthousiast op, en daarom goed doordacht diezelfde dag nog wat handtekeningen gezet op wat papiertjes. Vooral omdat de glimlach van alleen de proefrit niet meer van mijn gezicht was te krijgen. Ondanks dat het Mariaheide was, had je ook nog wat tussenliggende weggetjes waar vreemde borden stonden. '50' stond erop. Die kende ik even niet, vooral ook omdat je toch moet weten hoe die vijfde versnelling voelt... Hij reed lekker rustig, ook op hogere snelheid. En dat ene verkeerslicht dat ik tegenkwam was ik ook vrij snel weer voorbij. Al is dat natuurlijk geen competitie, dat ding staat stil.

10 juli was D-day, en alleen vanwege dat feit mocht moeders mij wegbrengen in mijn Fiat om vervolgens alleen terug te rijden. Zodat ik op het witte gevaarte terug kon.

Het was rond die tijd dat ik de volgende foto's heb geschoten. Daarmee wilde ik afsluiten, want waarschijnlijk is het verhaal al te lang! Meer info zal volgen, waarschijnlijk in kortere lappen tekst. De Harley komt donderdag terug van onderhoud, waarna dus mijn seizoen gaat beginnen. Mocht je in de omgeving Arnhem deze motor tegen komen: zwaai even ofzo :)

Harley in the sun
Mooi chroom is niet lelijk
I call it: Harley met een koeiZo hangt een n00b zijn helm opZe Engine!
LowOverbelicht


tot zover!
Ciao.