Daar is geen categorie voor, dus maar één categorie.

Up in the air (2)

Door EnzoMatrix op zondag 15 december 2013 21:49 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Random, Views: 4.941

"Hallo, meneer, u bent nog geen priority!" Altijd fijn om zo weer met beide benen op de grond te worden gezet, vind ik zelf. Nog buiten beschouwing gelaten, dat mijn vader een meneer is, ik ben zelf in het slechtste geval gewoon een 'jongeman'.

Afijn, deze jongeman laat zich niet zomaar achteraan in de rij zetten, zeker niet nadat ik eerst de miles kon claimen van een vlucht of zeven omdat het allemaal zo lekker strak geregeld is, online. Ik ben niet iemand die zich bezighoud met regeltjes en policies, maar als ze vervolgens tegen me gaan werken, dan geef ik gas terug, en gaan we los.

Zo heb ik ooit eens een mevrouw die mij beschuldigde van het hebben van een 'plakhond' proberen te kalmeren met de zin "mevrouw, als uw hond ook maar een beetje op uzelf lijkt, dan zal het de charme van uw hond zijn, die mijn hond aantrekt". Helaas was deze mevrouw met het verkeerde been uit bed gestapt, dus daarna heb ik het maar afgemaakt met "Ik ga geen ruzie maken over de mate waarin mijn hond aan de uwe plakt, goedemiddag". Dit natuurlijk in het kader van de policy 'mijn hond is beter dan die van jou', waar in dit geval mijn hond de benadeelde partij speelde.
(Nu was het niet eens mijn hond, maar ik liet hem even uit, en 'plakhond' is toch wel overdreven, ik dacht altijd dat het iets was dat honden deden, een beetje aan gaatjes ruiken)

Nu zijn de mensen op Schiphol er om ons van dienst te zijn, en daarom had ik verwacht dat ik niet mijn allerbeste materiaal in hoefde te zetten. Ik probeerde het met "Mevrouw, ik heb hier een ticket waar mijn nummer en flying blue status duidelijk op vermeld staan". Waarbij ik vervolgens aan het wijzen was naar die duidelijke letters en cijfers (fontsize 6, font....Wingdings ofzo)

"Ah neemt u mij niet kwalijk meneer. Loopt u maar door!" En ik zette mijn meest triomfantelijke gezicht op, uiteraard. Enzo 1 - 0 Blonde regelmiep (leuke blonde regelmiep, maar die gaat vast niet voor 1m63, 64kg schoon aan de haak, dus ik geef haar maar geen knipoog).

Ik loop de slurf in, waar ik word achtervolgd door een Ier/Schot/dronken Engelsman (want ik verstond 'm maar half) "always make you feel like a little schoolboy being sent to the end of the line once more.....ey!"
En ik natuurlijk op mijn beste Engels: "Yes"
Waarna ik er vervolgens 2 versnellingen bij probeerde te doen, maar het had geen zin, halverwege de slurf staan we stil, want in het vliegtuig is er vast iemand bezig een file te creëren. Vraag me altijd af hoe dat kan, want je bent toch de eerste, gooi die tas neer en ga zitten. Maar dat zal een beetje zijn als wanneer je de eerste bent in een file, denk ik dan.... 'Staan er al mensen stil? Niet? Mooi! dan kan ik het beter zien'.

De dronken Engelsman vraagt of ie het ticket even mag zien. "Oy those are sum wee tiny letters ey!" Ik: "Yes, that is why she had to look twice"
"Onleh took two tries? good fer her!"
"Yes"

Ondertussen waren we al bijna bij het vliegtuig, en de stewardessen gaven hun meest gemeende (...) "hello!", en "Good afternoon". Stoel 24F, gelukkig zat de Engelsman ergens vooraan, anders had ik het hele gangpad nog de tijd om hem van alles te vertellen.
Ik ben bijna blij als ik de snotterende man en een Aziatisch uitziende man even moet vragen voor me op te staan, (Sorry, Excuse me, Pardon me....oh, sounds like a bad cold....) zodat ik bij het raam kan plaats nemen....

Up in the air

Door EnzoMatrix op vrijdag 6 december 2013 22:55 - Reacties (5)
Categorie: Random, Views: 6.252

Mijn collega laat mij vol trots zien waar hij de afgelopen jaren heeft vertoeft. De KLM Lounge. Hier is het allemaal om te doen. Als je hier binnen mag, dan heb je het gemaakt...

Het eerste dat op valt, is dat het erg druk is (voor iets wat een exclusief clubje moet zijn). Er staan wel luie stoelen die vrij zijn, maar dan zit je naast die meneer die zo hard snurkt, dat het lijkt alsof ie het expres doet. Of weer ergens anders is iemand op het idee gekomen haar laptop niet op schoot te nemen, maar er een eigen stoel voor te claimen.

Afijn, wij hadden nog niet ontbeten dus niks geen lui zitten, wij gaan naar de plek waar het ontbijt word geserveerd. Er is voor iedere passagier wat wils, ook voor diegene die in een andere tijdszone zitten, want het bier staat al koud. Niet zo vreemd is het dan, dat de eerste die je een biertje ziet pakken gewoon Nederlands praat.

Ik sla de 1-haps broodjes over en pak een appel en banaan. Mijn collega kijkt mij teleurgesteld aan als ik ook de poffertjes oversla. Om daarna bij het koffiezetapparaat te komen moet ik even wachten. Er staan wat mensen voor me. Waar ik op dat moment geen erg in heb is dat er een vrouw in mantelpak naast de rij bezig is wat soep in een milkshake beker te gieten. Ik denk dat ze vandaag voor het eerst op dat idee gekomen is, want ze had er nog niet zoveel ervaring mee. Op het moment dat ik mijn kopje op het koffiezetapparaat zet hoor ik een knal naast me. De vrouw die eerst zo druk bezig was met het aandrukken van de deksel kijkt geschrokken omhoog. De deksel is air born en door de druk die zich had opgebouwd is er ook wat soep de lucht in gegaan. Net als ik omhoog wil kijken, komt de soep naar beneden (en de deksel).

Als ik aankom bij de gate vraagt de vrouw of alles goed met me gaat. Ik heb een beetje een rode wang, omdat de soep nogal heet was. En aan mijn mouw bleek nog wat vermicelli te zitten. Ik mocht gelukkig toch naar binnen. Gelukkig was het geen tomatensoep, anders leek ik vast op iets uit the Walking Dead

Eenmaal in het vliegtuig ben je blij als je zit. Omdat mijn collega triple platinum is... (of iets anders belangrijks) mag hij als een van de eerste instappen. Hij was zo vriendelijk mij mee te nemen.

Daar zit je dan, te wachten, toch met enige spanning. Zou er een leuke dame naast je komen zitten, je weet wel - zo knap dat je niet meer weet hoe stoelriemen vast moeten (of los). Dat je elke keer als ze jou kant op kijkt "ja, ik ook van jou" wilt zeggen. Zo'n type, daar hoop je eigenlijk op.

Die eerste vlucht wist ik het nog niet, maar ik weet nu dat zoiets nooit gebeurd. Jij komt altijd naast iemand te zitten die zo veel hoest en niest, dat je iedere twee weken weer aan de Bisolvon moet, en preventief aspirientjes slikt, alsof het snoepjes zijn.

Er zijn natuurlijk uitzondering, maar dan... dan zit je naast een chinees die zoveel zweet dat ie toch even zijn trui uit moet doen. Ja, pardon, dat kan toch niet in het gangpad, dan moet ie opstaan, dat kan net zo goed zittend... als u zich even tegen het raam aan wil drukken, lijkt hij te gebaren. Want hij kan natuurlijk geen Engels. Maar als ie de stewardess met het karretje voorbij ziet komen, dan groeien zijn ogen, en spreekt hij plots heel goed zijn talen... "Heineken!"

Met als gevolg dat je anderhalf uur laten blij bent dat je het vliegtuig mag verlaten. En dan te bedenken dat je net als je collega een frequent flyer gaat worden...
...Zal in ieder geval goed zijn voor het immuunsysteem.

DIY - cheap edition

Door EnzoMatrix op zaterdag 27 juli 2013 12:39 - Reacties (4)
Categorie: Random, Views: 6.451

Een goede titel dekt de lading en maakt nieuwsgierig, maar voor diegene die visueel zijn ingesteld komen er ook plaatjes aan, voor uw vermaak. Voor die mensen die de spanning niet aankunnen, scroll naar beneden en begin te genieten!


Ik heb vernomen dat ik een langlopende schuld mag aangaan voor het wonen in een huis, om die vervolgens (als ik het haal) met een jaar of 70 van de hand te doen voor 10.000 euro minder, omdat we dan op zeker weer in een crisis zitten. Dat je er in de loop van de jaren een klein kapitaal in stopt, dat doet niet ter zake.

En nu even verder over dat kleine kapitaal. Zoals het hoort kom ik natuurlijk dit huis tegen wanneer ik het niet verwachtte en daarom was er ook geen spaargeld. Dus vanaf de maand mei maar even roekeloos gaan sparen (kan dat?), en als gevolg is er nu een groots kapitaal van om en nabij de 1.000 euro's. Eind augustus komen daar nog wat verkochte overuren bij, maar omdat 52% natuurlijk naar de staat gaat, zal dat weinig zoden aan de dijk zetten.

Dus wat doe je dan, als er van kapitaal wat er in moet (want de vorige bewoner vond een jaren 70 inrichting eigenlijk wel hip en is zo de jaren 80, 90 en zero's goed doorgekomen) niks meer overblijft? Dan ga je bietsen wat er te bietsen valt, en zo word je vanzelf creatief.

Mijn eerste idee (om niet te zeggen; mijn enige idee) - mijn zuurverdiende "dank voor je harde werk jongen"-spaarpunten verkregen via het werk maar eens opmaken. Van dit soort punten had ik er 625. en als de kwaliteit van het geleverde in verhouding staat met de waarde van de punten, dan moet ik concluderen dat de baas gewoon niet zo blij met mij is.

Ik besloot namelijk wat meubels te bestellen, die werden aangeboden voor een totaal van ongeveer 200 punten.

Een leuk tafeltje voor koffiekopjes, onderzetters, loslopende folder, kranten en ik denk voornamelijk voeten. Deze kwam heel aan. Dit verblijdde mij zeer, en ik deed een dansje. Ik kreeg namelijk een tracking nummer van de Amerikaanse UPS. Wat voor mij zoveel betekende als "Wij verschepen dit waaibomenhout voor u, waarbij er in tig overslagpunten mee word gegooid, gesmeten en geragd. Sterkte met uw aankoop."

Het tweede was een soort van gekke kast, met wat hoekjes eruit, lekker trendy enzo. Ook helemaal zonder schade.

En dan het duurste product. een soort schap/plank van hoogglans materiaal. Helaas. Natuurlijk de hoeken lekker gebutst. Op een plank met hoogglans natuurlijk geen gezicht. Ach ja kan gebeuren. Het retour proces loopt, maar uiteraard loopt het niet soepel.

Misschien dacht ik dat het een tweede keer beter zou gaan. Om toch enigszins op safe te spelen, koos ik ervoor om van de resterende punten een bol.com tegoedbon te halen. Ik koos voor Brabantia afvalemmer (want afvalemmers heb je nooit genoeg) en een emmer verf van 10 liter, omdat opnieuw verven nou eenmaal schijnt te horen als je ergens in trekt. Wat kan daar nou mis aan gaan. Nou, het volgende dus:

http://tweakers.net/ext/f/4B6bUKPYVrb6xfHKjvstGpF2/full.png


Begin te klussen dan.
http://tweakers.net/ext/f/hCLWo2lQ8fE8XRcZ3enc11P8/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/wE0HuYLJXwXaVQoCf6R6F5nS/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/5wbhZaYUdw2vfKdCnv5rGEWz/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/BSjInEaCHdnwMsq64bK55L5s/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/FzRkMegMPsRE8hor6OZUZADP/thumb.jpg


Dit alles heeft mij er toe doen besluiten, de tegoedbonnen die ik nog heb, maar te gebruiken voor zaken die iets minder vloeibaar zijn en minder hoogglans of hoekig. Ik ga er eventjes vanuit dat de volgende emmer verf door het zelfde distributie centrum word behandeld, en dat daar flink word gegooid met materialen. Of een optie twee, dat PostNL het zo hard de bestelbusjes ingooit dat er alsnog schade ontstaat. Dus eigenlijk kun je alles maar beter zelf halen, en alleen de boeken nog bij bol.com halen.


Wijze les. Verf in een doos geeft problemen (schrijven we mee, bol.com?)

Hypotheek Stress

Door EnzoMatrix op dinsdag 21 mei 2013 15:08 - Reacties (18)
Categorie: Random, Views: 5.157

* EnzoMatrix doet weblog afstoffen

Ik ben een huis aan het kopen, en Funda geeft inderdaad netjes aan dat het huisje (paleisje!) al onder voorbehoud is verkocht. Dat lijkt goed te zijn, ware het niet dat ik beschik over een heuse financieel adviseur, die er in is geslaagd om het stress niveau lekker hoog te houden.

"Want om een zo goed mogelijk advies te krijgen Alex, zou ik graag even het hemd van je lijf vragen".

Ok, hij zei het niet zo....Maar dat is wat ik nadien wel zo begreep, want:
Of ik ooit nog eens ging trouwen, of ik ooit nog eens omhoog zal schieten in de organisatie (ja, tuurlijk...) hoe oud ik zou worden, wanneer ik ging stoppen met werken (stoppen met werken?) En nog meer van die vragen waarvan je denkt dat een beetje bank niet alleen zou kunnen berekenen wat de hypotheek is die bij je past, maar ook of je misschien ooit eens van plan was om een aanslag te plegen op een UWV kantoor of zo (ik noem maar een zij straat).

Hij wilde weten hoe het met mijn pensioen stond. Nou goed zei ik, ik ben 29, net 5 jaar in dienst (Cadeaubon voor een niet onaanzienlijk bedrag in the pocket!) dus verwacht er niet teveel van!

Maar hij wilde natuurlijk een overzicht van een iets meer officiële aard. Dus ik naar MijnPensioenOverzicht.nl - Je moet daar met je digID inloggen, dus dat is rete-officieel dacht ik zelf. Maar twee dagen later kreeg ik een whatsapp bericht (jaja, 2013!) van mijn zeer gewaardeerde financieel adviseur, met de vraag of ik iets van een winstbrief had of tenminste een polisblad. Natuurlijk heb ik die.....Maar waar dan, ergens in een rommelige archiefkast die niet netjes opengaat, en eigenlijk wil je hem ook niet openen, want als je dacht dat het openen al moeilijk was.....probeer 'm dan maar weer eens dicht te doen! (overigens heb ik er al eens aan gedacht om de archiefkast maar gewoon open te laten staan, maar dat is niet bevorderlijk voor de scheenbenen)


Nouja, goed, ik troost me dan maar met de gedachte dat ik nooit wat weg gooi, dus het moet 'ergens' liggen. Weer een dag verder, en mijn gebeden zijn verhoord! Een winstbrief van Nationale Nederlanden met, jawel, ongeveer dezelfde mededeling als MijnPensioenoverzicht.nl namelijk: Beste Alexander, je bent niks vooruit gekomen, kijk nog eens op dit overzicht over een jaar of 20 en dan praten we verder. Maar, dit was een leuke brief met een logootje van NN, dus ik kan dit zo trots als een pauw laten zien aan mijn adviseur.

Nou, dan had ie ook nog graag een overzicht gezien van die spaarpolis, je weet wel, die 50 euro die je aan weet-ik-veel-wie overmaakt om over 30 jaar je inleg minus beheerkosten terug te krijgen. Omdat dat zo verstandig is!

Maar die polis loopt nog niet zo lang, dus ik bel even op, want ik heb nog geen winstbrief gezien. Ik krijg iemand aan de telefoon die nog net niet begint te schaterlachen....."Winstbrief! Meneer, dan moet er wel iets te melden zijn, uw polis loopt nog niet zo lang, als we hem nu uitkeren krijgt u maar 800 euro, omdat vadertje Staat eerst 52% voor zichzelf neemt." Ik probeer hem te overtuigen van het belang van een overzicht. "Meneer mijn financieel adviseur (weer bijna een schaterlach) wil graag een overzicht van mijn financiële rechten en plichten (ik probeerde ook maar wat).... " Het lukte niet, dus maar even gebeld richting adviseur met de mededeling dat de spaarpolis 'heel weinig waarde heeft', nou - dan hoefde hij hem ook niet meer in te zien.

En als klap op de vuurpijl wilde de beste meneer vandaag mijn studieschuld even inzien. Omdat deze natuurlijk veel te hoog is, schoot ik in de verdediging "Die valt toch buiten een hypotheek aanvraag", de tranen staan al in mijn ogen - mijn huisje (paleisje) zal weer op Funda worden gestript van de woorden 'verkocht onder voorbehoud'! Stress!

Wordt vervolgd!

Op Stelten

Door EnzoMatrix op vrijdag 19 oktober 2012 10:48 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Random, Views: 2.126

er zijn een aantal mensen in Den Haag die recentelijk de documentaire Swordfish hebben gezien, daar gaan we dan maar even van uit. We gaan er even vanuit dat meneer Opstelten dacht nadat Wolverine had zien hacken: "Hoe moeilijk kan het zijn!". Om zijn zin door te drukken claimt hij het toverwoord weer uit de hoge hoed: Kinderporno.

Geen weldenkend mens wil dat op zijn geweten hebben, dat ie het recht zou verdedigen je computer gewoon dicht te zetten en je veilig te wanen, als dat zou betekenen dat er nog 1 actieve pedofiel vrij zou rondlopen. Het enige redmiddel om er voor te zorgen dat pedofielen stoppen met verzamelen is zorgen dat ze overgaan tot het gebruik van dvd's blu ray of misschien wel papier? Of had Opstelten nog niet zover nagedacht?

Het probleem is eigenlijk dat Opstelten ook wel weet dat ie met de maatregel weinig pedo's zal vinden, maar hij wil gewoon af en toe even kijken of het al zover is, want Opstelten weet ook dat er op een moment mensen gaan zijn die zeggen: "Ach, een beetje extra controle kan geen kwaad!" Dat ie dan kan gaan hacken, om boeven te vangen. Want ook boeven zitten op facebook, en dan zit er niks anders op dan hacken.

Dat als ik dan bijvoorbeeld minimaal 10x kinderporno in een stukje text noem, dat ik dan op een lijst kom van mensen die praten over iets wat niet mag. Dat daar dan een politieagent met een ICT kennis van 'mwoah, ik mail en tik me thuis suf, meneer! zet mij maar achter windows XP!' mij moet gaan schaduwen.

Dan maar hopen dat ie net zo snel kan tikken als Wolverine. En maar stressen en wachten tot tijdsdruk op komt te staan. Dat dan misschien niet Halle Berry, maar wellicht die leuke nieuwe stagaire even voor hem op de knietjes gaat. Ach, wie houden we voor de gek, de typemiep naast hem die de 50 al gepasseerd is mag dat ook wel doen. Dat is er zo één die altijd al een busje handcrème naast het toetsenbord heeft staan. Die heeft vast zachte handen, misschien hackt dat beter.

Het word echteens tijd dat we een Minister van ICT krijgen. Want zolang ze cybercriminelen nog denken te gaan hacken met het idee 'ik zet even een knopje om en het hacken kan beginnen', kunnen ze zichzelf niet serieus nemen. En dat is dan een minister die er over nadenkt. Vast geen domme meneer, die Ivo, maar het mag allemaal wel wat meer realiteit bevatten, die proefballonnetjes.